Modern design en authentieke elementen in Louis Quatorze-stijl vloeien naadloos in elkaar

Wanneer je voor de imposante gevel van de 17e-eeuwse residentie in de Hoogstraat staat, waan je je eerder in Parijs dan in Gent. Eenmaal in de lobby lijk je je zelfs even in Versailles te begeven. Toch ligt het Pillows Grand Boutique Hotel Reylof op amper vijf minuten wandelen van de Sint-Michielsbrug en de Graslei, en dus ook van hartje Gent.

Overnachten en ontspannen in stijl

Modern design en authentieke elementen in Louis Quatorze-stijl vloeien naadloos in elkaar over in dit unieke boetiekhotel. Een indrukwekkende draaitrap zuigt je blik als het ware naar boven waar deze beloond wordt met een nog mooiere koepel. Pas later leer ik dat bovenaan die trap ook nog eens een van de mooiste bars die ik ooit zag en een haast sprookjesachtige bibliotheek wachten.

(Lees verder onder de foto’s).

Pillows Grand Boutique Hotel Reylof
Pillows Grand Boutique Hotel Reylof
Pillows Grand Boutique Hotel Reylof
Pillows Grand Boutique Hotel Reylof

De route naar kamer 316 leidt ons via het LOF Café langs het gelijknamig gastronomisch restaurant en licht al een tipje van de sluier op van wat er ons ’s avonds nog te wachten staat. Eenmaal in onze Luxury Room Grand zorgt de radio voor sfeervolle achtergrondmuziek terwijl we genieten van de huisgemaakte koekjes die ons bij binnenkomst begroetten. Ook in de elegante badkamer werd aan alles gedacht, van alle nodige toiletartikelen tot een verwarmde spiegel die zelfs bij een overdreven warme doucher zoals mezelf weigert aan te dampen.

Bij zulke grandeur hoort natuurlijk ook royale ontspanning, en dat is precies wat er achter de deur van Spa Reylof – gelegen achteraan de idyllische binnentuin van het hotel – schuilt. De enorme glaspartijen die buiten al lonkten, blijken het bijzondere decor te vormen van een klein maar fijn zwembad. Toch loont het de moeite om ook de trap naar boven te volgen tot bij de prachtige relaxruimte met Finse en infraroodsauna.

(Lees verder onder de foto’s).

Pillows Grand Boutique Hotel Reylof
Pillows Grand Boutique Hotel Reylof
Voor het ontbijtbuffet van dit hotel zou ik elke ochtend met de glimlach uit bed komen

Gastronomische grandeur

Dat elk hoekje van het Pillows Grand Boutique Hotel Reylof met zorg en oog voor design werd ingericht, wordt ons ook nog eens duidelijk bij de nieuwste culinaire additie: Olivier Le Petit Bistro, een hulde aan de gelijknamige dichter en baron die ooit in dit pand vertoefde. Het stijlvolle interieur met zachte, groene accenten en het uiterst gezellige terras in de binnentuin zijn ongetwijfeld de grootste troeven van het restaurant. De kaart is eerder eenvoudig maar smaakvol en leunt aan bij de Franse keuken, zij het met een paar internationale twisten. Onze favoriet? Dat zijn stiekem de spring rolls met eend en nuoc cham. Nog een leuk detail is dat zoetebekken hun diner op een ludieke manier kunnen afsluiten door zelf een huisbereide lekkernij uit de toog van het LOF Café te gaan kiezen. Kwestie van je heel even een kind in een snoepwinkel te voelen.

Als er één ding is waar ik bij elke hotelovernachting naar uitkijk, dan is dat het ontbijt. En voor het buffet van het Pillows Grand Boutique Hotel Reylof zou ik elke ochtend met de glimlach uit bed komen. Met een enorm brede waaier aan zowel koud als warm lekkers, verse sappen, (gedroogd) fruit- en notenaanbod om U tegen te zeggen, kraakvers brood en gebak, en zelfs een glutenvrije selectie, is dit de droom van elke ontbijtfanaat én de perfecte start van je dag om ook de grandeur van Gent zelf te gaan ontdekken.

Door Rani Guinée.

Wil jij ook graag eens genieten van de Pillows-ervaring? Hier ontdek je alvast alle Pillows Hotels in België en Nederland, gaande van City en Charme Hotels tot Luxury Boutique Hotels. #stayjuned

 

Olivier Le Petit Bistro
Olivier Le Petit Bistro

Ontdek nog meer artikels over ...