De sfeer is er erg los, maar dit heeft helemaal geen slechte invloed op de kwaliteit van het eten

Bumann & Sohn

Dit is dé Biergarten om tijdens de zomermaanden te vertoeven. Bumann & Sohn is een voormalig autokerkhof. Je kunt er relaxen op europallets en tuinschommels. Ze hebben ook de beste huisgemaakte frietjes. Je kunt binnen dansen tot in de late uurtjes. Het is dé place to be wanneer je niet weet waarheen.

Bar Celentano

Bar Celentano, Italiaans restaurant – extreem onpretentieus, typisch Italiaans restaurant met een televisie en foto’s aan de muur.  Maar dit maakt het net zo charmant. Tijdens de zomermaanden, kun je voor het restaurant aan de lange tafels plaatsnemen. Je kunt bijna niet anders of met je buren praten. De gerechten zijn simpel, maar heerlijk.

Schnörres

In deze pub in Südstadt kun je genieten van een Kölsch (bier) aan de bar. Of je kunt je op de dansvloer wagen. Südstadt heeft een overvloed aan typische Keulse bars. Het is de ideale plek voor een kroegentocht. Schnörres is misschien niet een van de oerbars van Keulen, maar het ziet er erg authentiek uit.

Tante Gertruud

Tante Gertruud is een gezellig cafeetje waar je een uitstekend ontbijt verorbert. Het ligt in de studentenbuurt en trekt veel jonge mensen aan. De sfeer is er erg los, maar dit heeft helemaal geen slechte invloed op de kwaliteit van het eten.

Il Bagutta

Om lekker en gezellig Italiaans te eten, moet je bij Il Bagutta zijn. Het zit er altijd stampvol, met goede reden! Het aanbod voor vegetariërs is er redelijk beperkt, maar de truffelravioli is er wel ontzettend lekker.

Over Mirja

Mirja Hammer woonde vroeger in Hamburg, met de gedachte dat een leven elders nergens beter zou zijn. Voor haar job als adviseur verhuisde ze naar Keulen. Daar werd ze hals over kop verliefd op de stad en haar vrolijke levensstijl, vriendelijke mensen, relaxte bars en het fantastische weer.