Van ‘Haube’ tot ‘Tiroler Hütte’ en van kreeft tot ‘Kiachl’, in Kitzbühel staat het allemaal op het menu. Wat je voorkeur ook geniet: elk culinair hoogstandje in de Gamsstadt is puur zintuiglijk genot.

Hutschpferd Palais

In oktober 2021 opende het Hutschpferd Palais zijn deuren in het voormalige Landhäusl van Kitzbühel om gasten een gezellige avond in een leuke, ontspannen sfeer te bezorgen. De urban inrichting en de vermakelijke muziek zijn er vaste waarden, maar de gevarieerde menukeuze weet je ongetwijfeld telkens opnieuw te verrassen.

Jimmy’s Dinner & Club

In het centrum van Kitzbühel vind je het vernieuwde Jimmy’s Dinner & Club waar je naast een restaurant ook een eigen wijnkamer vindt, net als een klein zonneterras met uitzicht op de Hahnenkamm en een ruim terras pal in het hart van de stad. Ook het bargedeelte en de kleurrijke viplounge nodigen uit om hier tot in de late uurtjes te vertoeven in het gezelschap van een live DJ.

(Lees verder onder de foto’s.)

Kitzbühel
Hutschpferd Palais I © Hutschpferd Palais I David Hofer
Jimmy’s Dinner & Club I © Jimmy’s Stöckl & Stöckl OG
LaMonte I © Hannes Niederkofler

Restaurant Berggericht

Heinz Hanner is al 40 jaar actief in de gastronomie, mocht al twee Michelinsterren op zijn naam schrijven en is daarmee ongetwijfeld een van de beste chefs van Oostenrijk. In 2021 opende de topchef ook het restaurant ‘Berggericht’ op de eerste verdieping van het ‘Alten Finanzamt’, letterlijk het oude belastingkantoor. Hier transformeert hij traditionele recepten tot avant-gardistische, smaakvolle composities met een moderne twist, en dit alles in een aangename, relaxte sfeer.

LaMonte . Wine . Gourmet Food . Bistro

Vlak naast de Hahnenkamm-gondel bereikt culinair genot een hoogtepunt bij LaMonte . Wine . Gourmet Food . Bistro. Hier geniet je elke dag van 10:00 tot 20:00 van gastronomische pareltjes en exquise lekkernijen die la dolce vita naar de Oostenrijkse Alpen brengen. Haast alle gebruikte ingrediënten hier zijn afkomstig uit Italië en kunnen ook thuis genuttigd worden dankzij hun eigen delicatessewinkel.

Zonnige dromen voor fijnproevers

Wanneer de dagen weer langer worden en de sneeuw meer en meer glinstert in de zon, gaat het hart van de skiërs in Kitzbühel een beetje sneller kloppen. De lente is immers het begin van de mooiste tijd van het winterseizoen: zonskiën. Dankzij de uitgesproken noordoostelijke hellingen en een uitstekend onderhoud is skiën in Kitzbühel zelfs tot na Pasen een sportieve deugd. Zowel beginners als ambitieuze skiërs kunnen zich uitleven op de gevarieerde hellingen langs eindeloze sparren. Ook de zonnige terrassen van de 60 hutten in het skigebied nodigen uit tot een uitgebreide pauze in de heerlijke eerste lenteachtige temperaturen.

Foto bovenaan: © Kitzbühel Tourismus | Michael Werlberger

Smaakt Kitzbühel nu al naar meer? Ontdek dan alle info via kitzbuehel.com. Algemene tips over #winterlove in Oostenrijk? Check austria.info.

Kitzbühel
© Kitzbühel Tourismus I Michael Werlberger

Ontdek nog meer artikels over ...