Wintersport is beleving. Het gevoel voor even helemaal weg te zijn van de wereld en door een poederzacht landschap te glijden. Natuurlijk kun je dat in Europa. Maar de seizoenen zijn de voorbije jaren behoorlijk onvoorspelbaar geworden. Je bent nooit helemaal sneeuwzeker. Gelukkig zijn er steeds meer alternatieven. Bestemmingen die je doen dromen. Alleen al door eraan te denken.

’s nachts logeer je onder een schitterende sterrenhemel van het Jasper Dark Sky Preserve

Rechtstreeks naar Canada
Neem nu Jasper, in de Canadese provincie Alberta. Ver? Dat is relatief. KLM vliegt rechtstreeks van Amsterdam-Schiphol naar Edmonton, waardoor een weekje sneeuwvakantie in Canada snel bereikbaar wordt. Duur? Dat zijn vooroordelen. Een pakket inclusief KLM-vlucht kan al vanaf 1.035 euro per persoon. Overdag ski je in Marmot Basin waar je de natuurpracht van de Rocky Mountains bewondert en ’s nachts logeer je onder een schitterende sterrenhemel van het Jasper Dark Sky Preserve. De prijs is op basis van een vierpersoonskamer in de Marmot Lodge, zodat je de kinderen gewoon mee op de kamer kunt nemen. Noord-Amerikaanse hotelkamers hebben over het algemeen immers twee tweepersoonsbedden. En een skipas, die is gewoon inbegrepen gedurende zes dagen!

Tijd voor avontuur
De eerste dag pik je de huurauto op op de luchthaven van Edmonton en rijd je naar Jasper. Dat is vier uur genieten van een adembenemend zicht op de Rockies, door dichtbeboste landschappen, langs de kronkelende Athabasca-rivier, bevroren meren en diepe kloven. Die volgende ochtend is het tijd om het skigebied van Marmot Basin op te zoeken. Beginnende skiërs halen hun hart op op de honderd kilometer pistes en meer ervaren wintersporters kunnen zich uitleven op de typisch Canadese bowls en tree runs. Wil je de volgende dagen liever wat andere avonturen uitproberen? Dankun je bijvoorbeeld gaan ijsklimmen, een dagtocht maken met de hondenslee, op zoek gaan naar wildlife in het nationale park of een ijswandeling maken in Maligne Canyon.

Als je de stad verkent, bezoek dan zeker de wijk ‘Old Strathcona’

Het hippe Edmonton
Wil je liever eerst ook nog Edmonton zélf ontdekken? Dat kan natuurlijk ook. De stad is uitermate hip en jong, en in vele opzichten een winters citysprookje. Edmonton is de hoofdstad van de Canadese provincie Alberta en staat bekend als ‘festivalstad van Canada’, maar je kunt er ook geweldige koopjes doen in de West-Edmonton Mall, het grootste winkelcentrum van Noord-Amerika. Als je de stad verkent, bezoek dan zeker de wijk ‘Old Strathcona’, en ga de sfeer opsnuiven op een ijshockeywedstrijd van The Edmonton Oilers in het Rogers Palace.
De omliggende River Valley is dan weer erg geschikt voor het maken van een sneeuwschoenwandeling, fatbiking, een sneeuw segway-tour en nog veel meer! In het nabijgelegen Elk Island National Park kun je dieren in het wild spotten en met een beetje geluk zelfs het noorderlicht ervaren!

Wow-gevoel
Jasper National Park is het grootste natuurpark in de Canadese Rocky Mountains. Jasper wordt doorgaans het meest ongerepte park genoemd, met onder meer de beroemde Columbia Icefields, die uitzonderlijk bereikbaar zijn met de huurwagen. Door de grootte is het er altijd rustig, zodat je zelfs tijdens het skiën van het ene zenmomentje naar het andere wow-gevoel kunt glijden. Rust en ruimte zijn de twee sleutelwoorden in het skigebied Marmot Basin. Geen ellenlange files aan de liften, geen druk gedoe in lawaaierige après-skizones. Het accent ligt in Jasper op uitblazen, me-time en genieten van elkaar en de natuur.
Wil je tijdens je vakantie enkele excursies bijboeken? Dat is geen enkel probleem. Zo kun je de ronduit indrukwekkende Maligne Canyon verkennen, of gaan sterrenkijken in het Dark Sky Reserve. Een sneeuwvakantie in en rond Jasper vergeet je nooit meer.

Praktisch

Praktisch
Edmonton is gemakkelijk te bereiken met de rechtstreekse KLM-vlucht van Amsterdam naar Edmonton. KLM biedt in samenwerking met de NS en Thalys tickets aan vanaf Brussel en Antwerpen waarbij het stuk tussen Belgiëen Schiphol per trein wordt afgelegd.
Wanneer je je wintersportvakantie via sneeuwzekerdeals.be boekt, is de KLM-vlucht en de optie om je eigen ski- of snowboardmateriaal gratis in te checken altijd inbegrepen, evenals skipassen, vervoer en accommodatie.