De jonge scheuten worden in het vroege voorjaar met de hand geplukt. Dit is een heel tijdrovend en vermoeiend werk dat dikwijls plaatsvindt in de bittere koude. Door hun erg korte beschikbaarheid is dit een echt seizoensproduct waar menig fijnproever halsreikend naar uitkijkt. Heb je ze nog nooit geproefd? Dan moet je dat beslist eens doen! Toerisme Poperinge biedt tijdens de Maand van Hopscheuten culinaire arrangementen aan.

Taste of Hops, on tour
Met ‘Taste of Hops, on tour’ presenteert Keurbroederschap De Witte Ranke een dagarrangement met de fiets (ca. 20 km) door het Poperingse hoppeland. Je trapt tussen de ranken en degusteert streekbieren, waaronder zelfs een Trappist bij de abdij van Westvleteren. Geniet met al je zintuigen van de Poperingse streekgastronomie met focus op hopscheuten.

Praktisch
Data: 18, 20, 23 en 25 maart 2023
Prijs: € 80 per persoon (all-in)
Inschrijven via hopscheuten.be

Wist je dat chef Tim Boury*** in zijn beginjaren deze titel in de wacht sleepte?

Dagarrangement hopscheuten
Vanop het veld tot in je bord, de hoofdrol is weggelegd voor de Poperingse hopscheuten en streekbieren. Tijdens dit dagarrangement maak je kennis met hop en hopscheuten in al haar variaties. De dag start met een warm onthaal in hopboerderij ’t Hoppecruyt in Proven waar landbouwster Benedikte je in geuren en kleuren vertelt hoe hopscheuten geteeld worden. ’s Middags geniet je van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant. Bij maatwerkbedrijf Sowepo worden hopscheuten verwerkt tot allerhande streekproducten, geniet van een ‘Houblonesse’-verwenbordje. Hun gin behaalde reeds twee maal goud op de World Gin Awards.   Eindigen doe je in het Hopmuseum, waar je verder ondergedompeld wordt in de hop- en biergeschiedenis van de Westhoek.

Praktisch
Data: 10 en 17 maart 2023 voor individuelen
Data: voor groepen (10-30 personen) op aanvraag elke dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag in maart.
Prijs: € 55 per persoon (met streeklunch) / € 77 per persoon (met hopscheutenlunch)
Inschrijven via hopscheuten.be

Hopscheuten op het menu
Zin om je partner te verwennen met een romantisch etentje? Heb je iets te vieren in maart? Informeer dan zeker bij één van de elf deelnemende restaurants naar hun hopscheutensuggesties. Elke chef drukt zijn stempel op zijn hopscheutenmenu.
Je kunt in deze periode terecht bij de restaurants Goeste, Hotel de la Paix, Hartig, Manoir Ogygia, In de Leene, ’t Blauwershuys, Pegasus, Amfora, Paterstafel, Callecanes en Terminus. Reserveer je tafel op voorhand want de hopscheuten worden dagvers aangeleverd.

Wedstrijd ‘Beste Hopscheutenkok’?
Horeca Regio Poperinge en vzw Keurbroederschap organiseren op maandag 27 maart de wedstrijd ‘Beste Hopscheutenkok’. Jonge chefs tot 28 jaar, met een culinair diploma, werkzaam in een Belgisch restaurant, die graag aan de slag gaan met lokale producten en voor wie hopscheuten geen geheimen kennen, kunnen deelnemen. Wist je dat chef Tim Boury*** in zijn beginjaren deze titel in de wacht sleepte?

INFO
Toerisme Poperinge
Grote Markt 1, 8970 Poperinge
057/34.66.76
www.toerismepoperinge.be
www.hopscheuten.be

hopscheuten

Ontdek nog meer artikels over ...