Maar liefst 16 restaurants nemen deel aan het project en elk van hen voorziet een speciaal ‘belevingsmenu’. Daarnaast zijn er ook leuke extraatjes in de restaurants onder vijf verschillende thema’s. Bij restaurants met het label ‘achter de schermen’ krijg je uitleg over de ins en outs van de keuken. Ontdek lekkere en bijzondere wijnen bij ‘wine & dine’ eethuizen of neem de kinderen mee naar gezellige plaatsen die volledig ‘kidsproof’ zijn. Wil je graag wat sfeervolle melodietjes tijdens je etentje? Ga dan langs bij de restaurants met het thema ‘streepje muziek’. Genieten van de lokale specialiteiten kan bij de categorie ‘streek op je bord’.

Wij lichten er enkele voor je uit:

  • Restaurant Le Chardonnay is een gevestigde waarde in Knokke-Heist. Chef Christian maakt er eenvoudige maar zeer kwalitatieve kreeft- en visgerechten. Met hun ligging tussen de Zeedijk en de Kustlaan een perfecte tussenstop bij een dagje zee.
  • Blanco serveert unieke gerechten geïnspireerd door de Mexicaanse keuken. David en Céline dragen duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo kiezen ze zo veel mogelijk voor streekproducten en kan je er lokale bieren en natuurwijnen proeven.
  • Wie graag eet met zicht op zee zit bij Sable Blanc aan het juiste adres. Het restaurant op de zeedijk biedt pure en eenvoudige gerechten aan. Vis, vegetarisch, salade, kindergerechten: de kaart heeft voor elk wat wils.
  • Bar-celona brengt Spanje naar de kust. Ook het gezellige interieur en de muziek zijn geïnspireerd door het warme zuiden. Je vindt er een uitgebreide tapaskaart en kan genieten van typische Spaanse drankjes.
  • Voor een panoramisch zicht op het strand en de villa’s van Knokke moet je bij Nelson’s Restaurant zijn. Geniet van een aperitiefje op het dakterras van het hotel en ontspan. Tijdens GOESTE biedt het restaurant zowel een vlees- als vismenu aan.

Knokke-Heist doet haar best om de lokale horeca te ondersteunen. Eerder dit jaar verschenen er al twee brochures vol culinaire hoogstandjes in de kustgemeente. “GOESTE is ontstaan omdat we de lokale restaurants meer zichtbaarheid wilden geven”, vertellen ze  bij Knokke-Heist. “Tussen de deelnemende restaurants zit een leuke mix van klassieke keukens en nieuwe initiatieven”.

Het evenement wordt met de nodige veiligheidsmaatregelen georganiseerd. De lijst van deelnemende restaurants vind je via de brochure en de website van Toerisme Knokke-Heist. Toch liever thuis eten? Enkele deelnemende restaurants voorzien ook een afhaaldriegangenmenu.

Door Justine De Meulenaere.

Ontdek nog meer artikels over ...