Vrijdag 2 juli 11:30 – Pillows Grand Boutique Hotel Reylof

Iets voor de middag trekken we samen naar ons hotel, Pillows Grand Boutique Hotel Reylof, gelegen in de Hoogstraat. Wanneer we door de straat wandelen, zien we meteen het prachtige witte herenhuis, dat helemaal is omgetoverd tot een luxueus viersterrenhotel.  Aan de receptie valt ons oog meteen op de indrukwekkende wenteltrap, die je naar de eerste verdieping brengt van het hotel. Daar vind je niet alleen verschillende kamers, maar ook bijvoorbeeld een bibliotheek, waar je even kan gaan zitten en tot rust kan komen. Na het inchecken leidt de receptioniste ons door de binnentuin naar onze kamer, die zich bevindt in de nieuwe vleugel van het hotel. Even later wandelen we kamer 284 binnen. We zijn aangenaam verrast: de kamer is heel ruim, modern, mooi ingericht, en heeft een balkon met uitzicht op de binnentuin.

Vrijdag 2 juli 12:30 – The Living Bar & Bistro

Na het ontdekken van de kamer besloten we dat het tijd was voor een lekkere lunch. Het hotel beschikt over twee restaurants: LOF, waar je terecht kan voor culinaire gerechten, en The Living Bar en Bistro, een bistro waar je de hele dag terechtkan voor een lekkere maaltijd of een aantal hapjes om te delen. We bestellen beiden de vegan ravioli en laten ons verrassen door het gerecht. Het was een geslaagde maaltijd!

Vrijdag 2 juli  14:30 – Korenlei

Nu is het tijd om de stad te gaan verkennen! Dat doen we met behulp van een CityCard, waarmee je toegang krijgt tot allerlei topattracties, musea en openbaar vervoer. Bovendien biedt de CityCard je ook één gegidste boottocht.  Zo maken we rond half drie onze weg naar de Korenlei, waar onze reis over het water begint. We worden ontvangen door een enthousiaste gids, die ons onderweg vertelt over de rijke geschiedenis van Gent, met een grote portie humor erbij. Na ongeveer een klein uurtje zijn we heel wat kennis rijker en zit onze boottocht erop.

Gent

Vrijdag 2 juli 15:30 – Design Museum & Huis Van Alijn

Na de boottocht besluiten we om ook nog enkele musea te bezoeken met onze CityCard. In de Jan Breydelstraat, dichtbij het Gravensteen, vinden we het Design Museum. Hier kan je aan de hand van permanente en tijdelijke tentoonstellingen een uitgebreide collectie van Belgisch en internationaal design aanschouwen. Daarna bezoeken we het Huis Van Alijn, een museum waarin het alledaagse leven in de spotlight wordt gezet.

Vrijdag  2 juli 19:15 – Nonam

Rond half zes keren we terug naar het hotel, waar we genieten van een relaxerende douche. Daarna is het tijd om te dineren! We worden verwacht bij Nonam, een restaurant, hotel en wijnbar, waar je kan genieten van een gastronomische lunch of diner. Elk gerecht speelt met verschillende en vernieuwende smaken, die je gegarandeerd nog nooit eerder hebt geproefd.

Zaterdag 3 juli 10:00 – Pillows Grand Boutique Hotel Reylof

Na een lange nachtrust in het hemelse bed op onze hotelkamer, is het tijd om lekker te ontbijten. Door de coronacrisis werkt het hotel tijdelijk niet met een buffet, maar serveert het op elke tafel een soort torentje met verschillende ontbijtproducten zoals brood, croissantjes, fruitsalade, kaas en salami. Verder kan je ook nog een aantal ontbijtgerechtjes bestellen die die ochtend op het menu staan, zoals een roerei met spek.

Zaterdag 3 juli 12:30 – Boon

Om 12 uur vertrekken we met onze koffers terug naar de receptie om uit te checken. Na het uitchecken, wandelen we richting Gravensteen, om te lunchen bij Boon. Deze lunchbar serveert alleen vegetarische gerechten. Boon serveert vooral salades, maar daarom ga je zeker niet minder gevuld van tafel. We nemen de Fattoush salade met halloumi en de Italiaanse salade met burrata: om van te smullen!

Na onze lunch zat ons citytripje erop. En eindelijk had ik het gevoel dat ik de stad écht gezien had, dat ik ze echt had ‘opgenomen’. Wanneer je woont, werkt of studeert in een stad, loop je er eigenlijk bijna altijd rond met een soort doel. Altijd ben je wel op weg naar ergens, en je schenkt helemaal geen aandacht aan je omgeving. Maar wanneer je gewoon even vrij kan bestaan en gewoon kan ‘zijn’ in de stad – zonder stress of doel – dan kan je tot rust komen en kan je je ogen eens goed de kost geven.

Gent
Reizen met de autocar is niet alleen ecologischer, maar het zorgt ook voor een extra gemoedsrust

Deze citytrip in eigen land werd mee mogelijk gemaakt door BAAV (Beroepsvereniging van Autocar- en Autobusondernemers) en FBAA (Federatie van Belgische Autobus- en Autocarondernemingen).
Woon je wat verder van Gent? Ook dat is geen probleem. Reizen binnen ons land kan heel gemakkelijk met de autocar. Reizen met de autocar is niet alleen ecologischer, maar het zorgt ook voor een extra gemoedsrust: jij moet je helemaal niets aantrekken. Bovendien beleef je ook veel meer als je in groep reist. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over de veiligheid met betrekking tot het coronavirus: voor alle bussen geldt een zeer streng veiligheidsprotocol. Er wordt zo veel mogelijk geventileerd, er is alcoholgel voorzien, en mondmaskers zijn verplicht. Voor je opstapt is de bus natuurlijk ook helemaal gedesinfecteerd. Er worden ook extra stops gemaakt om nog meer te kunnen ventileren en opnieuw te desinfecteren. Alle informatie over veilig reizen met de autocar tijdens corona vind je op www.busfan.be. Op deze website kan je allerlei busreizen in België of het buitenland boeken.

Heb jij ook zin in een citytrip in eigen land? Ga dan zeker eens naar Gent. De vree wijze stad zit vol verrassingen. Voor alle informatie over Gent kan je terecht op deze website.

Door Marie De Picker.
Foto’s: Klaartje De Kegel.

Gent

Ontdek nog meer artikels over ...