Tijdens een feestelijke show in La Gare 27 in Antwerpen werden eind maart 2023 de beste hotels die in 2022 de deuren openden in de spotlights gezet. De bedoeling van deze felbegeerde awards is om de Belgische hotelsector in de bloemetjes te zetten en om de beste hotels die vorig jaar openden te bekronen. Want ook vorig jaar openden er heel wat prachtige hotels de deuren in België, en dat wil Typhoon vieren.

Neusje van de zalm

De zevenkoppige vakjury bestond uit Rachel Persoon (Typhoon Hospitality), Joeri Beusen (GM van Holiday Inn Hasselt en Holiday Inn Express Hasselt), Filip Dejaeghere (@flipworldfoodie_), Hannah Van Ongevalle (Tipsy Cake), Marnik Smessaert (DARK), Cleo de Backer (We Make You Happy) en Jo Van Cauwenberge (Goodplanet Belgium). Deze hospitality-experten reikten de prijzen uit aan de genomineerde hotels, die het nieuwe neusje van de zalm van de Belgische hospitality- en hotelsector vormen. Dit deden ze in de volgende categorieën: Best New Hotel Design, Best New Hotel Restaurant, Best New Hotel Bar, Best Price Guarantee, Best New Sustainable Hotel en Best New Hotel Meeting & Events. Daarnaast werd er ook een publieksprijs uitgereikt, liefhebbers van de hotelsector konden stemmen op hun favoriet.

Botanic Sanctuary Antwerp
Sapphire House Antwerp
New Hotel Awards
Sapphire House Antwerp
Hotel Flora Antwerp
Hotel Flora Antwerp
Le Roannay
De ligging van het hotel is ideaal voor wie de Westhoek met de fiets wil verkennen

De Awards

De award voor Best New Hotel Design ging naar Hotel Flora. Dit prachtige hotel vind je terug in hartje Antwerpen. Achter een imposante poort in rococo-stijl verschuilt zich een eeuwenoud hotel met een sprookjesachtige tuin. Hier geniet je van een beeldschone en kleurrijke design-omgeving in een ware oase van rust.

Het gastronomisch restaurant van Hotel Le Roannay won de award voor Best New Hotel Restaurant. Zowel het hotel als het restaurant werden volledig gerenoveerd en openden in 2022 opnieuw de deuren. Dankzij zijn unieke ligging, Le Roanny ligt op amper 800 meter van het circuit Spa-Francorchamps en op slechts enkele kilometers van het natuurgebied de Hoge Venen, is het gastronomisch restaurant zeker een bezoekje waard.

In het bruisende centrum van Antwerpen ligt het prachtige Botanic Sanctuary Antwerp. Dit exclusieve hotel ging aan de haal met twee awards. Als eerste wonnen ze de award Best New Hotel Bar. In de eclectisch uitziende bar kan je de beste wijnen proeven en aan de meest verfijnde cocktails sippen. Wie het serieuzer ziet, kan terecht in de vergader- en evenementzalen van het hotel. Deze zijn zeker het vernoemen waard, want ook hiervoor sleepte Botanic Sanctuary Antwerp een New Hotel Award in de wacht, Best New Hotel Meeting & Events. Daar bovenop beschikt Botanic Sanctuary Antwerp over vier gastronomische restaurants, waaronder het 2-sterren restaurant Hertog Jan van Gert de Mangeleer en Joachim Boudens.

Op een steenworp van het treinstation Luik-Guillemins vind je YUST Liège terug. Dit hotel ging naar huis met de New Hotel Award Best Price Guarantee. Het is de ideale uitvalsbasis voor wie flexibel door het leven gaat. Wil je er verblijven voor een week(end) of een maand? Kom je graag alleen of liever met vrienden of je familie? Het kan allemaal voor de beste goede prijs-kwaliteit verhouding.

De award voor Best New Sustainable Hotel werd gewonnen door Sapphire House Antwerp. Dit hotel kan je pal in het centrum van het vibrante Antwerpen vinden. Hoewel het gebouw waarin het hotel huist een van de oudsten van de stad is, blinkt het vandaag uit in duurzaamheid.

Aan de rand van de Westhoek vind je Guesthouse De La Paix. Zij wonnen de Publieksprijs. Huiselijkheid, comfort en luxe staan hier centraal. De ligging van het hotel is ideaal voor wie de Westhoek per (elektrische) fiets of per Vespa wil verkennen.

Door: Margot Domen.
Foto’s: Typhoon Hospitality

YUST Liège
New Hotel Awards
YUST Liège

Ontdek nog meer artikels over ...