Wanneer we aan het Leonardknooppunt de borden naar de E411 richting Namen/Luxemburg volgen, overvalt me een gevoel van nostalgie. Naar samen met de vriendinnetjes op de achterbank. Mama achter het stuur met de wegenkaart op de passagiersstoel. Onderweg naar het scoutskamp. Deze keer geen scoutskamp noch tenten. Wel een Forest Camp van Nutchel met 26 houten huisjes of cosy cabins. Gelegen op een 7 hectare groot domein in Martelange. Een dorp in het hart van de Ardennen, vlakbij het Groothertogdom Luxemburg. Volgens oprichters Clémence Rousseau-Dumarcet en Bernard van Laethem de ideale plek om te ontsnappen aan het leven van alledag, om opnieuw in contact te komen met de natuur en quality time met vrienden en familie door te brengen. Om naar die lagere versnelling te schakelen, creëerden ze een back to basic-ervaring. Een huisje waar elektriciteit tot het absolute minimum beperkt wordt. Geen televisie, wifi of andere technologische snufjes. Toch ontbreekt het niet aan comfort. De badkamer heeft een warme douche en normaal toilet, er zijn comfortabele bedden en de keuken heeft een gasvuur. De perfecte mix van eenvoud en comfort, volgens dit stadsmeisje alleszins.

nutchel
In no-time vullen knetterende vlammen de kachel en bereikt de gezelligheid in onze cosy cabin een hoogtepunt.

Genieten van de kleine dingen: vliegende LED-lampjes

Terwijl een laatste werkmail via 4G m’n mailbox verlaat, ontvang ik een sms’je. Mijn mobiele databundel van deze maand is opgebruikt. Oké, nu is het voor echt! Ik plof me in de zithoek en laat elk detail tot mij komen. Een wollig tapijt vrolijkt een houten wand op, boven de tafel doet een plank met daarin drie kaarsen dienst als lamp. Het groen wordt door het raam binnengezogen, het gezang van de vogels vult de woonkamer. Onze knorrende magen roepen “etenstijd” dus vlees en groenten gaan op de gasbarbecue. Wij kijken – nippend van een glas rosé – toe. Ondertussen verdwijnt de zon achter de bomen en daalt de temperatuur in het huisje. Hoera, nu mogen we van vuurtje stook doen. In no-time vullen knetterende vlammen de kachel en bereikt de gezelligheid in onze cosy cabin een hoogtepunt. In de ban van het vlammenspel staren we in stilte naar het vuur. Minuten gaan voorbij. “Vuurvliegjes”, doorbreek ik de stilte. Minuscule, maar felle lichtjes dansen rondom onze cabin. Wat een magische avond!

nutchel
Na enkele uren in de gezonde boslucht, besluiten we onze cabin weer op te zoeken

Op ontdekking: wandelen, fietsen, watersport en cultuur

Met een stevig ontbijt achter de kiezen trekken we de volgende ochtend naar de tipitent, ingericht als receptie. Wat valt er in de omgeving te beleven? Met kilometers aan wandel- en fietspaden door glooiende heuvels en bossen blijken de mogelijkheden eindeloos. Waterratten kunnen zich uitleven aan het Lac de la Haute-Sûre in Luxemburg en wie de stad zou missen kan naar Bastogne, Aarlen, de stad Luxemburg of Neufchâteau. Wij houden het op onze benenwagen en zetten koers richting het woud van Anlier. Met zijn 7.000 hectare een van de grootste boslandschappen van België. Na enkele uren in de gezonde boslucht besluiten we onze cabin weer op te zoeken. Ah ja, die is te gezellig om de hele dag op trot te zijn.

Tekst en foto’s: Laura Claessens

In a ‘nutchel’

Er zijn 4 type cabins met een capaciteit van 2 tot 6 personen. Bepaalde cabins hebben een hot tub. De prijs is afhankelijk van het type cabin, het aantal overnachtingen en het seizoen. Om een indicatie te geven, prijzen per nacht starten vanaf €110 voor een Sweet (2 pers.), €130 voor een Classic (4 pers.) en €170 voor een Tree Trunk met hot tub (6 pers.). Alle info op www.nutchel.be.

Goed nieuws voor de fans, Nutchel wil de komende 5 jaar uitbreiden naar 250 cabins verspreid over Forest Camps in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Het eerstvolgende zou komende lente openen in de Elzas in Frankrijk.

Ontdek nog meer artikels over ...