Eten op unieke plekjes

Wil je het gevarieerde Antwerpse menu ook nog graag geserveerd zien in een origineel kader? Keuze te over!

Kom je aan in een van de mooiste stations ter wereld? Bij Cafe Le Royal, in de oude wachtzaal onder de majestueuze stationsklok, start je de dag met een koffie of ontbijtje. Een koffiemoment is iets heilig, dus treed binnen bij Maurice. Het interieur van de kapel 1405 heeft een ongelooflijke charme. Je dorst lessen kan ook in de sacristie van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. De Plek is een verborgen pareltje met lekkere huisbieren op de kaart, naast enkele smaakvolle gerechten voor de kleine honger.

Een zondagse brunch in een schouwburg? In de prachtige koepelzaal van de Bourla is de sfeer gemoedelijk en het decor schitterend. Kuier ook zeker eens over de gezellige Graanmarkt. Een verdiende winkelpauze neem je bij Grand café Horta, om de hoek bij winkelstraat de Meir en vlak bij de Vogelenmarkt. Binnenin wordt het pand overheerst door 19e eeuwse ijzeren spanten, afkomstig uit het voormalig Volkshuis in Brussel dat werd ontworpen door Victor Horta.

Zoek je een magische locatie, ga dan voor de unieke beleving bij restaurant Fiera. Genesteld in de feeërieke Handelsbeurs van Antwerpen, biedt Fiera een wereldkeuken in een adembenemend decor met sfeervolle muziek. Of wat dacht je van een onvergetelijke date bij The Jane, gekroond met 2 Michelinsterren en in het adembenemende kader van een vroegere kapel?

Wil je voelen dat je in de stad aan de stroom bent, schuif je voeten dan onder tafel bij het Pomphuis. Dit monumentaal gebouw diende jarenlang om het droogdok leeg te pompen.Het werd omgetoverd tot een prachtige brasserie met een terras dat uitkijkt op de haven. Meer nautische sfeer vind je bij Fiskeskur (Deens voor vissershut), gevestigd in een authentiek oud douanegebouw. Het kroonjuweel is het grote open vuur. Het menu laat zich inspireren door de dagvangst en je geniet er van gegrilde vis en een glas wijn.

Wijnliefhebber? Ontdek Bart-à-vin: in de schaduw van het Sportpaleis, aan de slachthuizen van Antwerpen, bevindt zich deze behaaglijke bistro met een wijnziel. In deze voormalige varkensuitsnijderij smul je van zalige gerechten geserveerd met zuivere wijnen zonder eikenhout. Voor vleesliefhebbers is Black Smoke een must. De centrale toren van stadsbrouwerij De Koninck doet dienst als restaurant en (rooftop) bar waar barbecue op Amerikaanse wijze centraal staat.

De Plek (c) Ans Brijs
Grand café Horta
The Jane – © Pieter D’Hoop
Fiera © Chantal Arnts
Fiskeskur (c) Sander Buijs
Maurice

Smullen en shoppen op 3 en 4 oktober

Ben je in Antwerpen op zaterdag 3 of zondag 4 oktober? Dan kan je culinair genieten van de 6e editie van Smaakmeesters. Dit culinair festival laat je het vakmanschap proeven van Antwerpse horeca- en speciaalzaken. Je kan genieten van een reeks speciale suggesties in de deelnemende zaken en tal van culinaire animaties. Je pikt ineens het Weekend van de Klant en Antwerp Fashion Weekend mee en op 4 oktober is het ook winkelzondag in Antwerpen: een heus feestweekend voor al je zintuigen.

Meer info

www.visitantwerpen.be
www.antwerpenstraalt.be
www.smaakmeesters.be
www.antwerpfashionweekend.com
www.weekendvandeklant.be

’t Groen Kwartier – © Matexi
Het Pomphuis
Black Smoke
Bart-à-vin

Ontdek nog meer artikels over ...