Eeuwig mooie juwelen
Vind jouw perfecte juweel bij Juwelenhuis Ruys, een beschermd monument met een art-nouveau-interieur uit 1902. Winkelen bij deze familiezaak die al 160 jaar bestaat, is een unieke belevenis.
Nog zo’n speciale omgeving tref je bij Pascale Masselis. Zij bracht het 19e-eeuwse interieur van een oude merceriezaak over uit Parijs. Pascale maakt fraaie creaties van goud en edelstenen, maar je kan hier ook terecht om een erfstuk te laten ombouwen tot een eigentijds juweel.

Accessoires on point
Wil je investeren in een kwaliteitsvolle, luxueuze en duurzame handtas? Dan mag je de collectie van Lies Mertens absoluut niet missen. Ook Atelier Devillé is een bezoek meer dan waard. Heb je bovendien een handtas nodig die functioneel is, perfect voor het drukke business-leven? Dan is Kaai de plek voor jou.
Maak je outfit compleet met een paar handgemaakte handschoenen van Ganterie Boon, een unieke handschoenenwinkel die opende in 1884. Net als juwelenhuis Ruys werd deze winkel met zijn authentiek interieur in 2019 geregistreerd als beschermd monument.

Boeken om bij weg te dromen
Ah, niets is beter dan een goed boek en een glas wijn! Dat hebben ze bij Luddites ook begrepen. Steek je neus tussen de boeken en daarna in een heerlijk glaasje wijn op de 1e verdieping, of ga naar huis met een ‘boek plus wijn’-pakket.
Voor klassieke literatuur, mooie oude en antieke boeken, prenten, maar ook kleine hebbedingetjes en wenskaarten moet je bij Erik Tonen Books zijn. In deze ouderwetse boekhandel kan je lekker snuisteren.

Een hongerke
tussen het shoppen door?
Stop even bij Philip’s biscuits: een koekjesparadijs in de koekenstad, vol artisanale biscuits, speculazen, boterkoeken en ijs.
Enkele huizen verder kunnen zoetebekjes ook terecht bij Bakkerij Goossens. Deze piepkleine traditionele bakkerij is een echt familiebedrijf vol artisanaal lekkers, en een vaste waarde in Antwerpen.
Of ga eens kijken bij het ietwat verborgen theezaakje Mattheus B, achter de hoek van de Oudaan, en trakteer jezelf op één van de 300 soorten thee die zij verkopen.

Unieke vondsten
Stap binnen in het intrigerende winkeltje Steen en been en verwonder je over de opgezette vlinders en kevers, fossielen en curiosa, schedels, schelpen en koraal.
Een Japans koksmes voor de chef in de familie, een zakmes voor de avonturier of een safety razor voor de eco-enthousiasteling. Noem maar op, in De Messenwinkel hebben ze het.
Wil jij je interieur een paar unieke accenten geven? Neem eens een kijkje bij In ‘t Zonneke, een gezellige zaak waar de tijd lijkt stil te staan, vol authentiek en ambachtelijke ijzerwaren, deur-en meubelbeslag.
Kerstfanaten mogen een bezoekje aan Christel Dauwe Ornaments in de Kloosterstraat niet overslaan. Een winkeltje vol mondgeblazen en met de hand gedecoreerde kerstballen, -curiositeiten, en decoraties. En op de koop toe allemaal uniek!

Laat je gaan op winkelzondag
De echte shopaholics kunnen natuurlijk nog steeds elke eerste zondag van de maand terecht in de Antwerpse winkels. Markeer alvast zondag 1 november in je agenda, want dan is het weer winkelzondag!

Meer tips en inspiratie:
www.antwerpenstraalt.be
www.visitantwerpen.be

Ontdek nog meer artikels over ...