Let’s meet BareFood Bar and Giulia, een iconisch verblijf en hippe bar aan het Leopoldplein. Het interieur is een mengeling van antieke voorwerpen met een trendy toets, een perfecte harmonie tussen oud en nieuw. De muren zijn bekleed met wall graphics en kleurrijke kunstwerken. In BareFood Giulia kiezen ze voor een verfijnde inrichting met een artistiek temperament, een gouden combinatie die aan dit verblijf een aparte touch geeft.

Van de speelse harmonie tussen kunst en kitsch tot een huiselijke gezelligheid en een prachtig ‘Romeo en Giulia’- balkon: elke kamer heeft een uniek karakter.

Doezelen tussen kunst en kleur

In het Giulia hotel kan je kiezen uit zeven excentrieke kamers. Van de speelse harmonie tussen kunst en kitsch tot een huiselijke gezelligheid en een prachtig ‘Romeo en Giulia’- balkon: elke kamer heeft een uniek karakter. Kunstliefhebbers vallen in zwijm voor de charmes van de Karel Appel-kamer. Deze ruimte krijgt een golden expression door de happy colours en happy art die hier hoogtij vieren. De geheime troef van dit verblijf is het terras met een adembenemend zicht op de expositietuin en achterliggende bomen.

Sonnie, de kamer genoemd naar de kunstenaar die het Giuliabeeld creëerde, benadrukt de troeven van dit iconische pand met haar hoge plafonds en elegante sierlijsten. Op de zolderverdieping vind je de torenkamer, een intieme ruimte met een vleugje romantiek. Elke kamer is in het bezit van een gezellige zithoek: keuvelen in de speelse cocktailzeteltjes, een boek doorbladeren in een royale chaise longue of van een glas wijn nippen in de gracieuze Bugatti-zetel – het kan hier allemaal.

(Lees verder onder de foto’s.)

BareFood Giulia
© BareFood Giulia
© BareFood Giulia
BareFood Giulia
© BareFood Giulia
© BareFood Giulia
Proef de huisbereide cocktails en smaakvolle tapas, een zonnige combinatie die je naar een zuiders land loodst.

Barefood bar en bites 

Na een overnachting in BareFood Giulia word je ’s ochtends aan de ontbijttafel in de watten gelegd met een Suitcase Breakfast, een individuele reiskoffer gevuld met smaakvolle producten. Griekse yoghurt met geroosterde granola, kleurrijke groentespiesjes en een verse pistolet met hartig of zoet beleg. Kortom: met deze valies vertrekt elke fijnproever op gastronomische reis. Op zondag kan je hier terecht voor een Lazy Sunday Breakfast. Wentelteefjes of pancakes, een verrassingseitje met meerdere broodsoorten en een huisbereid BFG-aperitief als feestelijk startschot van de dag.

Na een dagje Hasselt kan je in de bar(e)food bar van hun huisbereide comfort bites proeven. Nip van een frisse gin-tonic, lokaal biertje of een glas bubbelende prosecco. In hun trendy lounge of kleurrijk binnenterras kom je helemaal tot rust en kan je even ontsnappen aan de stadsdrukte. In BareFood Giulia zet je het weekend in met een smaakvol aperitiefmoment. Proef de huisbereide cocktails en smaakvolle tapas, een zonnige combinatie die je naar een zuiders land loodst.

Lazy Sunday Noon

Op elke eerste zondag van de maand organiseert dit boetiekhotel haar Lazy Sunday Noon: een feestelijke lunch met fijn gezelschap en een smaakvol diner. Laat je verrassen door de culinaire kunstwerkjes die de gastchefs in BareFood Giulia tevoorschijn toveren, een door het seizoen geïnspireerd driegangenmenu dat je smaakpapillen prikkelt.

De uitbaters kiezen voor een kleinschalig en persoonlijk concept, dit geeft hen de kans om elke gast hartelijk te ontvangen. Maak van een weekendje Hasselt een onvergetelijke ervaring met een logement in dit uniek verblijf. Een overnachting bij BareFood Giulia in de capital of taste smaakt altijd naar meer!

Door Eline September

Zin om zelf te proeven van dit smaakvol verblijf? Bezoek de website van BareFood Giulia en laat je inspireren door haar artistieke charmes.

© BareFood Giulia
BareFood Giulia
© BareFood Giulia
© BareFood Giulia

Ontdek nog meer artikels over ...