Verblijf in een kleinschalige lodge of bungalow

De plek waar je verblijft telt voor twee. Je wordt er wakker en sluit er de dag af. Kies voor een kleinschalige lodge waar je samen met een klein groepje andere vakantiegangers door de gastvrouw en -heer in de watten wordt gelegd – op dezelfde manier zoals je oom en tante dat doen. Of ga voor een kelohouten bungalow, verscholen tussen de metershoge naaldbomen. Ideaal wanneer je met je familie of vrienden reist.

Ga voor ‘muscle-powered’ excursies

Zeg je Lapland, dan zeg je rust, stilte en schoonheid. Deze drie elementen beleef je het beste door voor ‘motorloze’ excursies te gaan. Zo bespaar je een hoop uitstoot en vergroot je ook nog eens je eigen genotsgevoel. Ga net als de Finnen langlaufen (er lopen tal van langlauftrails door het land) neem de fatbike, of klik sneeuwschoenrackets onder je winterboots. Een sprookjesachtige safari is gegarandeerd.

(Lees verder onder de foto’s.)

Lapland
Lapland
Van de Lapse levensstijl kunnen wij nog heel wat leren.

Praat met de locals

Natuurlijk mag een husky- of rendiersafari tijdens je vakantie in Lapland niet ontbreken. Ga voor een safari bij een authentieke boerderij, gerund door een echte musher (huskyhouder) of Sami (oorspronkelijke nomadische bewoner van Lapland die leefde van de rendieren). Stel vragen over het houden van husky’s, de traditionele levensstijl van de Sami en laat je inspireren door hun verhalen.

Dompel je onder in de lokale levensstijl

Van levensstijlen gesproken. Van de Lapse kunnen wij nog heel wat leren, alsook van de oorspronkelijke bewoners als van de Finnen en Zweden. Neem nu de sauna, uitgevonden in Finland. Je vindt in iedere lodge of hotel wel een exemplaar. Verblijf je in een bungalow of appartement, dan heb je vaak zelfs je eigen privésauna. Giet wat water op de hete kolen, zweet alle afvalstoffen uit en rol vervolgens door de sneeuw om af te koelen. Rozig als je bent, neem je vervolgens zoals de Finnen en Zweden dat doen plaats op de luie stoel. Benen omhoog, wollen sokken aan en lekker lezen bij de open haard. Weg met de stress!

Proef van de lokale lekkernijen

Laat je vertrouwde ontbijtje of diner thuis en proef van al het lekkers dat Lapland te bieden heeft. Bij het ontbijtbuffet tref je zoetzure haring, cottage cheese en havermout met bessenjam aan. Tijdens de safari’s kom je bij het kampvuur in de kota of laavu op kracht met een kop kampvuurkoffie en een kaneelbroodje. En ’s avonds staat er zalmforel en rendierstoof met aardappelpuree en lingonberrysaus op het menu. Of ga voor de elandburger met amandelfrieten uit de moestuin.

(Lees verder onder de foto’s.)

 

Lapland
Lapland

Spot het noorderlicht

Naast die prachtige sprookjesachtige landschappen staat je in Lapland nog iets moois te wachten: het noorderlicht. Want enkel op en boven de poolcirkel is dit magische fenomeen te zien. Je kunt op pad gaan met een gids en gezamenlijk het noorderlicht najagen. Toch kom je ook al een heel eind wanneer je de Noorderlicht App van Voigt Travel downloadt. Deze app geeft met interessante statistieken en duidelijke percentages weer wanneer je naar buiten moet gaan. Je kunt zelfs een melding instellen. Zo kan je dus onbezorgd spelletjes spelen zonder de angst dat je het noorderlicht mist.

Reis met dé Lapland specialist van de Benelux

Dit alles beleef je op z’n best door op vakantie te gaan met dé Lapland specialist van de Benelux: Voigt Travel. Veertig jaar geleden startte deze specialist met het organiseren van eigen autoreizen naar de Noordkaap. Begin 21e eeuw waagde de organisatie zich aan een gedurfde stap door ook winterreizen naar het Pure Noorden aan te bieden, in combinatie met een directe vlucht vanuit Nederland. Er ging een compleet nieuwe wereld open, want in die tijd had nog nooit iemand van sneeuwscootersafari’s en noorderlichtreizen gehoord. In veertig jaar zijn heel wat vriendschappen opgebouwd met de Finnen en Zweden. Daarom weet Voigt Travel precies waar zij reizigers naartoe moet sturen en wat de onontdekte plekjes zijn. Zo regelt het hechte team van specialisten met aandacht een passie een avontuurlijke én onbezorgde vakantie naar Lapland. Voigt Travel vliegt zowel vanaf Amsterdam Schiphol Airport als vanaf Brussels Airport naar Lapland. Binnen drie uur sta je op de poolcirkel!

Benieuwd naar vele unieke Lapland-vakanties van Voigt Travel? Bekijk ze hier. #stayjuned

Lapland
Lapland

Ontdek nog meer artikels over ...