Whitehaven Beach, Whitsunday Islands – Australië

Deze parel van een strand bevindt zich in het hart van het bekende Great Barrier Reef in Australië. Het is een van ’s werelds meest ongerepte stranden en werd dan ook niet voor niets verkozen tot 1# best of the Best Beaches in the World door Tripadvisor.

Praia do Porto do Seixal Beach – Madeira

Dit zwarte strand op het magische Portugese eiland Madeira dankt zijn unieke kleur aan zijn vulkanische oorsprong. In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten voelt dit strand helemaal hetzelfde aan als de klassieke witte of goudgele zandstranden. Praia do Porto ligt bovendien vlak naast een pier, waardoor er geen al te sterke stromingen zijn en het de ideale plek is om met kinderen te zwemmen.

Breivika, Værøy – Noorwegen

Dat een strand ook niet tropisch hoeft te zijn om je te betoveren bewijst ook dat van Breivika op het unieke eiland Værøy, dat op zijn beurt deel uitmaak van de Lofoten eilanden. Enkel een sporadisch, traditioneel roodkleurig vissershuisje verraadt dat je je hier wel degelijk in Noorwegen bevindt, want door het witte zandstrand en intens turquoise water waan je je eerder in de Caraïben.

(Lees verder onder de foto’s.)

Whitehaven Beach I © Lochlainn Riordan
Praia do Porto Seixal Beach I © Sebastian Huber
Breivika I © Jossemio

Radhanagar Beach, Adnaman Archipel – India

Wie India zegt, zegt waarschijnlijk niet meteen strandvakantie. Toch staat Radhanagar Beach bekend als een van de mooiste van Azië en staat het momenteel gerankt als zevende mooiste strand ter wereld. Hier vertoeven tijdens zonsop- of ondergang is een magische beleving.

Caya Coco – Cuba

Ook Cuba is voor velen eerder een cultureel walhalla dan een strandparadijs. Het dromerige Caya Coco maakt deel uit van de eilandenketen in het noorden van het land en biedt maar liefst 22 kilometer aan parelwitte stranden en kristalhelder water. Hoewel het eiland tegenwoordig grotendeels in het teken staat van toerisme, kan je er nog moeiteloos verlaten en ongerepte strandjes vinden die je helemaal voor jezelf hebt.

Ben je een echte zonneklopper? Check dan ook zeker deze stralende strandtips:

10 onbekende en verrassende Italiaanse stranden

De hagelwitte palmenstranden van Zanzibar

De wonderen van de Franse Opaalkust

 

Radhanagar Beach I © Sahil
Caya Coco I © Juan Rojas

Ontdek nog meer artikels over ...