1. In Slovenië borrelt het water overal op uit de grond en dat water zorgt niet alleen voor fantastische grottenformaties zoals in Postojna of de Škocjan grotten maar het is ook heilzaam voor de mens. Er zijn maar liefst honderd thermale bronnen en bovendien is Slovenië wereldwijd bekend voor de beste wellnesscentra en spa’s. Dit groene land kent maar liefst 14 natuurlijke Spa’s. Ook de allerkleinsten zijn welkom in de Sloveense wellnesscentra, met waterparken of massages voor kinderen. Voeg daarbij de vele meren en het kristalheldere water in de rivieren Soça en Savinja en in het meer van Bled of Bohinj, toeristische centra waar je helemaal tot rust kunt komen.

Spa Slovenië

2. De natuur van Slovenië is indrukwekkend want maar liefst 66% van het land is bebost en grote delen zijn beschermd natuurgebied (één nationaal park, 3 regionale parken, 44 landschapsparken en 52 natuurreservaten). Je zult er vooral de variëteit van het land appreciëren want tussen de Alpen en Adriatische Zee ligt een landschap met bossen, dalen, heuvels, rivieren, meren en wijngaarden. De Sloveense hoofdstad, Ljubljana, werd tevens uitgeroepen tot Green Capital 2016 want dankzij het plan, Vision 2025, wordt de hoofdstad duurzamer en groener gemaakt. Zo’n 75% van de oppervlakte is groen!

3. Ljubljana is één van de gezelligste hoofdsteden van Europa. Het is een relatief kleine stad en die is grotendeels verkeersvrij. Hippe koffiebars en trendy winkeltjes wisselen elkaar af en in het najaarszonnetje kun je uren slijten op de terrasjes langs de Ljubljanca-rivier. Door de ideale ligging kun je perfect enkele uitstapjes maken met de hoofdstad als uitvalsbasis. Nog niet overtuigd? Elke vrijdag vindt in het stadscentrum “Open Kitchen” plaats: een foodmarket waar je talrijke Sloveense smaken kunt proeven. De gerechten worden ter plaatse klaargemaakt door verschillende Sloveense chefs. Een absolute aanrader! Open Kitchen vindt iedere vrijdag plaats tussen maart en mid-oktober. Combineer een verkenningstocht door de stad met culinaire stopplaatsen tijdens een van de Foodwalks.

4. Slovenië is een fiets- en wandelbestemming met een goed netwerk van bewegwijzerde paden. De herfst kleurt het landschap betoverend mooi. De echte avonturiers kunnen ook genieten van een rafting excursie op de Soça rivier of een bellyak excursie op de Savinja Rivier. Een absolute aanrader voor wie van wat uitdaging houdt! Of wat dacht je van ‘Sup’en’ op de Ljubljanca-rivier? Minder avontuurlijk, maar absoluut een originele manier om je door het centrum van de hoofdstad te verplaatsen.

Nazomer Slovenië

Slovenië is de perfecte bestemming voor een lentevakantie. Zowel voor een vakantie in de natuur als voor een korte citytrip.
www.slovenia.info

Ontdek nog meer artikels over ...