Frederiksberg Have
Naar Sarah’s mening is Frederiksberg Have een van de mooiste tuinen in Kopenhagen. Je vindt er leuke plekjes om te relaxen in de zon. En soms kun je er zelfs pauwen spotten. De ruimte vooraan het kasteel maakt het helemaal af voor Sarah: “ik heb er zoveel mooie herinneringen aan: van studentenfeestjes tot vrijgezellenfeestjes en picknicks.”
Frederiksberg Runddel, 2000 Frederiksberg

“ik hou net van zo’n rustige plekjes. Er hangt een ontspannen sfeer rond Melchiors Plads en het is er nooit erg druk.”

Melchiors Plads
Sarah ontdekte nog niet zo lang geleden dit klein, gezellig pleintje. Je kunt er rustig een koffie te drinken of iets te eten halen in een van de vele restaurants. Osterbro is er een beetje om gekend om “saai” te zijn, omdat er veel gezinnen met kinderen wonen, maar hier gaat Sarah niet mee akkoord: “ik hou net van zo’n rustige plekjes. Er hangt een ontspannen sfeer rond Melchiors Plads en het is er nooit erg druk.”
Melchiors Plads, 2100 Kopenhagen

Sankt Pauls Plads & Nyboder
Sarah groeide op in deze buurt. Daarom betekent ze ook heel veel voor haar. Het is er enorm rustig en stil, ook al bevindt de buurt zich in het midden van de stad. Je zou het zelfs een stad in een stad kunnen noemen. Toeristen zouden de wijk rond Sankt Pauls Plads misschien wat minder interessant vinden, maar volgens Sarah heeft het zo veel ziel, dat het de moeite waard is.
Nyboder was vroeger dé buurt waar alle zeilers woonden. Ook nu wonen er nog zeilersfamilies. Sommige schoolvrienden van Sarah woonden in die huisjes. Ze moesten er een badkamer delen met hun buren, wat dezer dagen zeer zeldzaam is in Kopenhagen. Je kunt een glimps opvangen van hoe het was om vroeger in Nyboder te wonen in het kleine ‘Nyboder Memorial Rooms’ museum.
Sankt Paulsgade 24, 1313 Kopenhagen

Jægersborggade
Mis dit kleine straatje niet. Je krijgt er een beetje een New Yorkse vibe. Er zijn ook erg veel kleine en interessante kleding- en juwelenwinkeltjes gevestigd. Enkele jaren terug had dit straatje nog de reputatie van een straat waar drugs werd gedeald. Nu loopt het er vol met hipsters. Je kunt er genieten van koffie, bier of een etentje in een van de restaurants.
Jaegersborggade, 2150 Nordhavn

Konditaget Lüders
Als Sarah Konditaget Lüders moet omschrijven, gebruikt ze het woord ‘raar’. ‘Kondatiget Lüders’ ligt bovenop een 24 meter hoge parkeergarage. Het is een buitenfitness/speeltuin. Je kunt er genieten van een zicht op de Nordhavn. Konditaget Lüders is nogal nieuw, maar zeker het bezoeken waard.
Helsinkigade 30, 2150 Nordhavn

Wie is Sarah Stilling Skrivergaard?

Sarah is geboren en getogen in Kopenhagen, Denemarken. Ze heeft een eigen bedrijf dat communicatieadviezen geeft. Daarnaast werkt ze als freelance journalist en actrice. Ze studeerde Journalistiek aan de Roskilde universiteit en volgde les aan de National Film Actors Academy of Denmark. Momenteel woont Sarah in Østerbro, Kopenhagen.

Toeristische info:
www.visitcopenhagen.com

(Door Eline Vercaemer)