Baracca, Leuven
Originele social bites, ongelooflijk knapperige pizza’s of hun huisbereide cocktails. Daarvoor ga je naar Baracca in Leuven. De hippe sfeer, de heerlijke gerechten en de Italiaanse ambiance maakten van deze zaak op korte tijd een vaste waarde in onze thuisstad. De blitse inrichting wordt naadloos van binnen naar buiten getrokken, want ook op het terras van deze bijzondere zaak kun je van vroeg in de lente tot laat in het najaar genieten. Beetje fris? Dan zetten ze voor jou de buitenverwarming wel even aan. Héérlijke plek, wel tijdig reserveren.
www.baracca.be

Oishii, Hasselt
You either hate it, or you love it: de fijne smaak van versbereide sushi. Wij zijn fans van het eerste uur. Toen Bas (nu 8!) twee weken oud was en ik postnataal eindelijk mocht toegeven aan de cravings naar alles wat rauw is, stonden we op de stoep voor Oishii. En ondertussen zijn we nog steeds regelmatige klanten als we nog eens op familie- of vriendenbezoek zijn in het Limburgse. Want zeg niet zomaar sushi tegen de creaties van deze Japanse specialisten. Oishii brengt creativiteit op je bord en dat proef je. Sushifan? Dan moet je hier zéker geweest zijn!
www.oishii.eu

Tapijn, Maastricht
Dit is een tip voor de gezinsmensen onder ons. Bij Tapijn eet je vers en verantwoordelijk: een eerlijke keuken die inzet op genieten van de eenvoud. De brasserie ligt in een voormalige legerkazerne en dat verhaal zie je terug in de inrichting van deze bijzondere zaak. Waarom het nu net zo leuk is met kinderen? Wel, het is vlak aan het stadspark gelegen én vlak voor de brasserie ligt een enorm grote speelplaats. Neem een step of fiets mee en de kinderen kunnen zich super amuseren aan een voormalig benzinestation dat werd omgetoverd tot een tot de verbeelding sprekende plek voor kinderen. Doe ze nog eens vol, zeggen kinderen en ouders in koor!
www.tapijn.nl

La Plassohla, Barcelona
Dit restaurant heeft zijn plek in dit lijstje zeker niet gestolen! Wij gaan jaarlijks naar Barcelona en een lunch bij La Plassohla is een must! Je eet hier tapa’s op een heel ander niveau dan dat je ze op de Ramblas voorgeschoteld krijgt. De verfijnde smaken en het ongelooflijk mooie interieur zijn voor ons de hoofdredenen voor een jaarlijks bezoek. Topper!
www.laplassohla.com/en/

De Werf, Leuven
Nog eentje van onze thuisstad Leuven. Een restaurant met een tof concept, goed geprijsd en vooral: perfect om met de kinderen langs te gaan. De losse sfeer en het zalige terras op een leuke locatie zorgen ervoor dat de kinderen kunnen spelen terwijl de ouders genieten van het uitzicht op het Hogeschoolplein. Geen haute cuisine hier, maar toffe, eerlijke, betaalbare kost.
www.facebook.com/dewerf/