Cocoon-concept

Maison de la Balance is één van de historische huizen op de Grote Markt van Brussel, een beschermd pand in barokstijl met goudkleurige tierlantijnen. Op de eerste verdieping van deze architecturale eyecatcher opende Imagine Belgium in 2020 een virtual reality-ervaring waarbij je Brussel met een VR-bril ontdekt. De bezielers van dit out of the box-idee zijn Boudewijn en Marie.

Deze creatieve duizendpoten van dit jonge bedrijf lanceerden enkele maanden later een nieuw concept: Cocoon Brussels. Dit verhaal begon op de bovenste verdieping van het Maison de la Balance met het uitbaten van een romantische bubbel. Al snel kwam er een tweede accommodatie: een Tiny House op de vijfde etage van deze artistieke parel. Ze hebben allebei een Instaworthy-interieur en één ultieme troef: een adembenemend uitzicht op het kloppende hart van Brussel.

Kruip ’s avonds onder de wol terwijl je door het raam loert naar het lichtgevende landschap van de stad die nooit slaapt.

De Tiny House

Knusse tiny huisjes vind je voornamelijk terug te midden van boslandschappen, heidevelden en bloemenweides. Dat de weelderige natuur niet de enige locatie is waar deze gezellige stulpjes neerstrijken, bewijst dit Brussels verblijf. Deze moderne, atypische en ecologische woning is voorzien van alle comfort om er een geslaagd logement van te maken. Blader in de gezellige zithoek door een boek of tijdschrift terwijl je nipt van een kop koffie.

Deze stedelijke glamping ervaring pik je mee in het hart van onze bruisende hoofdstad met een spectaculair uitzicht op de Grote Markt. Kruip ’s avonds onder de wol terwijl je door het raam loert naar het lichtgevende landschap van de stad die nooit slaapt. Ontwaak van de stadsgeluiden die verraden dat het leven in onze hoofdstad terug op gang komt: enthousiaste toeristen die al voor de morgenstond uit de veren zijn, de warme bakker die door Brussel bolt om zijn bestellingen te leveren en stadsbewoners die naar de Vlooienmarkt trekken. In deze minimalistische omgeving primeert een sereen gevoel, een oase van rust waar je even aan de stadsgekte ontsnapt.

(Lees verder onder de foto’s.)

Cocoon
© Cocoon Brussels
© Cocoon Brussels
Cocoon
© Cocoon Brussels

The Bubble

De Brusselse bubbel van dit cocoon-concept laat het hart van elke romanticus sneller kloppen, niemand is immuun voor de charmes van dit verblijf. Je slaapt onder een doorschijnende bubbel op de zolder van een huis uit de 17e eeuw dat uitkijkt op de Grote Markt van Brussel. De authentieke details van het plafond en de muren bleven bewaard. Het moderne meubilair, de zachtroze tinten en de stijlvolle details zorgen voor een trendy twist. Met een boeket bloemen, een glas bubbels of Belgische zoetjes die de eigenaars aanbieden, kan je nog wat extra romantiek rondstrooien in dit liefdesnestje. In beide logies word je ’s morgens in de watten gelegd met een royaal ontbijt dat een lokale bakker samenstelt. Vers fruitsap, koffiekoeken en confituur van zoete aardbeien of zure zwartebessengelei. De slingers met twinkelende lichtjes zorgen voor een betoverende sfeer. In deze bubbel beleef je dan ook een magische nacht.

Door Eline September

Staat een overnachting in Brussel al een tijdje op jouw to-do-lijstje en wil je de schoonheid van deze stad op een unieke manier ontdekken? Aarzel dan niet langer en laat je hier alvast inspireren.

© Cocoon Brussels
© Cocoon Brussels
Cocoon
© Cocoon Brussels

Ontdek nog meer artikels over ...