‘Het recept van de wrap met falafel, gepofte paprika en tahinsaus van HelloFresh zag er veelbelovend uit. Ideaal als gezonde en voedzame lunch. Maar niet alle ingrediënten zijn even gemakkelijk te vinden. Tahin is een sesampasta die vooral in de Libanese keuken wordt gebruikt voor het maken van o.a. hummus. Veel supermarkten hebben dit niet standaard in de rekken staan. Hetzelfde euvel met falafel. Die lekkernijen hebben soms een alarmerend lange ingrediëntenlijst. Een heel karwei.
De oplossing: deconstruction! Heel hip in de fancy restaurants. Ik breng de falafel tot zijn originele vorm en bak de kikkererwten lekker krokant en spicy in de oven. De wrap pimp ik dan weer tot knapperige nachos.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 rode paprika’s
  • 1 blik (300g) kikkererwten
  • 5 tortilla’s (kies voor meergranen)
  • 3 el sesamzaadjes
  • 150 g Griekse yoghurt
  • ½ limoen
  • 1 krop eikenbladsla
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • 1 bosje verse koriander

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de paprika’s in 2, verwijder steel en pitjes en snij de helften nog eens in 3.
  3. Giet het blik kikkererwten af en laat ze uitlekken in het vergiet.
  4. Meng de paprika’s en de kikkererwten met komijn, paprikapoeder, peper en zout en een goede scheut olijfolie. Meng goed door elkaar en stort het mengsel uit op een bakplaat of in een grote ovenschaal. Zet in de oven voor ongeveer 30 à 40 minuten of tot de paprika’s een beetje zwart beginnen te worden en de kikkererwten krokant zijn. Haal halfweg (na 15 minuten) de schaal uit de oven om te mengen.
  5. Was de sla en leg ze in een handdoek om te drogen.
  6. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  7. Voor de dressing: meng de yoghurt met het limoensap, peper en zout.
  8. Snij de tortilla’s met een scherp mes in 4 en strijk in met olijfolie.
  9. Als de paprika’s en kikkererwten klaar zijn, verlaag je de oven naar 180°C. Leg de tortilla’s op een rooster in 2 niveaus en rooster ze max 5 minuten aan 1 kant, draai ze om en rooster dan nog eens maximum 5 minuten aan de andere kant.
  10. Neem een grote schaal en leg daarop de blaadjes sla. Strooi er de geroosterde paprika’s en kikkererwten over. Werk af met een fijngesneden chilipepertje (je mag de zaadjes erin laten als je fan bent van pittige gerechten), grof gesneden koriander en de geroosterde sesamzaadjes.
  11. Serveer met de nachos en de yoghurtdressing.

Ontdek nog meer artikels over ...