Bar Vert
Zin in een gezonde brunch? Bar Vert biedt sinds deze week haar heerlijke hummus van zoete aardappel, chicken Madras curry, enchilada met jalapeño ook aan voor take-away! Je kiest voor een menu met een voor- en hoofdgerecht, en eventueel een dessert. Bestellen kan je via WhatsApp (0472/74.62.88), maar wees wel op tijd want op = op! Voorlopig kan je je bestellingen afhalen op donderdag en vrijdag tussen 16u en 18u30, maar hou zeker hun sociale media in het oog voor verdere updates.
Helenalei 2
2018 Antwerpen

Camion
Op zoek naar meer inspiratie voor een gezonde lunch? Camion stelt elke week een ander sharingmenu voor, bestaande uit een dip en 4 gerechtjes – al kan je ook voor 1 persoon bestellen. Plaats op voorhand je bestelling via mail (hello@camion-antwerpen.be) en kies voor een afhaalmoment tussen 16u en 18u op donderdag, vrijdag of zaterdag. Oh ja, tussen 10u en 16u kan je ook zonder bestelling langsgaan voor een koffie of hun specialiteit: broodje Camion gekapt.
Paleisstraat 7
2018 Antwerpen

Hümm
Wie snakt naar de Midden-Oosterse keuken moet bij Hümm zijn: de beste pita’s en mezzes van Antwerpen! Je kan kiezen uit 2 menu’s: apero-to-go, bestaande uit 4 dips, olijven, pinda, wijn en brood, of table-to-go, een menu met 2 gevulde pita’s, 2 dips en wijn. Daarnaast kan je ook kiezen voor aparte pita’s en mezzes, zoals hummus, taboule, falafel … Via hun eigen webshop maak je heel eenvoudig je keuze, je betaalt online en kiest een afhaalmoment op donderdag, vrijdag of zaterdag tussen 16u en 19u30. Een bestelling plaatsen kan tot 14u op de afhaaldag.
Dageraadplaats 33
2018 Antwerpen

Bar Vert
Camion
Lewis
Hümm

Lewis
Bij Lewis kookt Thomas Snijders sinds juni vorig jaar onder het motto ‘puur en ruw’, en dat doet hij nu nog steeds. Van dinsdag tot en met zondag tussen 18u en 19u kan je bij Lewis terecht voor onder meer gerookte paling, rundtartaar, kingkrab… Je hebt keuze tussen 3 voor- en hoofdgerechten en 2 desserts. Leuk extraatje: bij een bestelling vanaf €80 krijg je er een draagtas bij. Bestellen doe je best een dag op voorhand via mail (info@lewis-antwerp.be).
Schildersstraat 25
2000 Antwerpen

Native
Native werkt met lokale, duurzame en seizoensgebonden producten die ook nog eens de immuniteit versterken. Zin in een broodje met soep, tapenade en nog enkele koude gerechtjes? Dan kies je op een vrijdag- of zaterdagavond tussen 16u en 19u best voor een smakelijke aperobox. Deze kan je voor donderdag 18u bestellen via mail (info@native.bio) of via Instagram. Vanaf deze week vind je bovendien ook nog enkele ingrediënten in de aperobox waarmee je thuis zelf een extra gerechtje kunt afwerken. Goed om te weten: binnenkort gaat ook de Native webshop online, waar je onder andere verse pasta, desserts en gefermenteerde sauzen kan bestellen.
Muntstraat 8
2000 Antwerpen

Roji
In het interieur van Roji voel je je meteen zen en op je gemak. Hoewel we momenteel niet kunnen genieten van de gezellige open haard, kunnen we hun heerlijke sushi wel naar huis brengen. Het volledige menu is namelijk beschikbaar voor take-away. Voor een bestelling op dinsdag en woensdag tussen 17u30 en 20u30 kan je de dag ervoor een berichtje sturen via WhatsApp (0475/80.17.58). Op vrijdag en zaterdag kan je voor een meerprijs van €10 echter ook gewoon een taxi je eten aan huis laten leveren.
Oude Koornmarkt 26
2000 Antwerpen

September Lokaal
Elke maandagvoormiddag vind je een nieuw menu op de sociale media van September Lokaal. Ook tijdens de lockdown werken uitbaters Ann en Koen samen met boeren om hun klanten van verse, lokaal geteelde groenten en kruiden te voorzien. Deze week op het menu: groentetaart, salade met ricotta, wortelcake … Een streling voor de tong én voor het oog. Je kan je keuze via mail (info@septemberlokaal.be) doorgeven tot woensdag 16u, en een afhaalmoment kiezen op donderdag of vrijdag tussen 12u en 16u.
Vinçottestraat 36
2140 Antwerpen

September Lokaal

Tap Out Antwerp
Tap Out Antwerp is een nieuw concept van Camino dat vervroegd is gelanceerd wegens corona. Camino is gekend voor haar geliefde Aziatische keuze, maar Tap Out Antwerp focust bewust op echte take-out food, zoals hamburgers en gefrituurde kip. De kwaliteit blijft bewaard, zo worden de broodjes ook zelf gemaakt. Bestellen doe je voor 16u via Resengo, afhalen kan je van woensdag tot en met zondag tussen 17u30 en 20u. Wie liever niet uit z’n kot komt, kan het eten ook gewoon tot aan de deur laten brengen via Deliveroo of Uber Eats, al betaal je dan wel extra leveringskosten.
Muntstraat 4
2000 Antwerpen

The Juke Joint Kitchen
Adil Achahbar, voormalige kok bij The Jane, opende 8 maanden geleden zijn eigen zaak: The Juke Joint Kitchen. Niet het zoveelste burgerrestaurant, maar wel streetfood  van de hoogste klasse. Wie een kijkje neemt op het Instagramaccount kan zich er al iets bij voorstellen, maar je moet eerst zelf Adils chicken wings en (vis/kip/rund/veggie) burgers met heerlijke sauzen proeven om te weten waarover we spreken. Van dinsdag tot en met zondag kan je tussen 18u30 en 22u je bestelling gaan ophalen, die je op de dag zelf nog via de webshop kunt plaatsen tot 18u30. Of je kan het ook gewoon laten leveren via Uber Eats.
Kronenburgstraat 17
2000 Antwerpen

Veranda
Restaurant Veranda kookt Belgisch en experimenteel. Zonde dat we er onze voeten momenteel niet onder tafel kunnen schuiven, want het interieur alleen is al een bezoekje waard. Gelukkig kunnen we hun vegetarisch 5-gangenmenu momenteel wel mee naar huis nemen. Via Resengo kan je elke week een menu in een ander thema terugvinden, samen met zelfgemaakt zuurdesembrood en een variatie aan wijnen. Voorlopig kan je kiezen voor een ophaalmoment op donderdag, vrijdag of zaterdag, maar hou zeker de sociale media goed in het oog voor mogelijke updates.
Lange Lobroekstraat 34
2060 Antwerpen

Door Charlotte Dupont.

Veranda
Tap Out
The Juke Joint Kitchen

Ontdek nog meer artikels over ...