De familiebrouwerij Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck is al actief sinds 1865. Vanaf het jaar 1956 ligt hun focus vooral op het brouwen van speciaalbieren van hoge, spontane en gemengde gisting. Kasteelbier is ongetwijfeld het bekendste, maar ook het Belgische Strekenbier Filou is in opmars. Dat wordt gebrouwen sinds 2014. De familiebrouwerij was tot 2016 te vinden binnen de stadsgrenzen van Ingelmunster. Constante groei leidde echter tot de bouw van een compleet nieuwe site in Izegem.
Die nieuwe site werd ‘Het Bierkasteel’ gedoopt en herbergt onder andere de modernste brouwerij van Europa. Die staat van dinsdag tot en met zaterdag open voor bezoekers (om 10:30, om 14:30 en om 16:30). Een professionele gids legt alle geheimen bloot van de gloednieuwe brouwerij, waaronder de laatste technische snufjes in de brouwwereld. Ook de blikkenlijn kan je niet aan je laten voorbijgaan. Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck is immers de eerste brouwerij van speciaalbieren die in eigen huis zijn blikken produceert, en dat sinds juli 2019.

Voor een brouwerijbezoek betaal je € 12,- per persoon. Naast de rondleiding zijn daarin ook twee speciaalbieren en een bierpraline inbegrepen. Als kers op de taart vertrek je naar huis met een fles speciaalbier naar keuze (75cl).

Heb je zin gekregen om een bezoekje te brengen aan de modernste brouwerij van Europa?

Veel leven in de brouwerij
Naast de brouwerij en het bezoekerscentrum biedt de site van het Bierkasteel ook plaats aan een Bierboetiek. Dit is een paradijs voor al wie de rijke Belgische biercultuur weet te smaken. Hier zijn alle bieren van Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck verkrijgbaar, net als leuke geschenkverpakkingen, toffe gadgets en zelfs voedingswaren. Denk bijvoorbeeld maar aan rillette op basis van Filou, of kaas van het Brigandbier. Je kan hier eveneens de bierpralines verkrijgen.
Na een bezoek aan de Bierboetiek is het tijd voor Michelle’s Pub, waar je de bieren nog beter leert kennen. Dit is een gezellige bruine kroeg waar je ook een hapje kunt eten. Mag het allemaal wat uitgebreider? Reserveer dan jouw tafeltje in restaurant ‘Het Bierkasteel’. Hier staat foodpairing met bier centraal.
Heb je zin gekregen om een bezoekje te brengen aan de modernste brouwerij van Europa? Reserveer dan vandaag nog en combineer je uitje met vrienden met een lunch in de pub of met een diner in het restaurant. Het Bierkasteel opent zijn deuren eveneens voor bedrijven die op zoek zijn naar een originele eventlocatie in hartje West-Vlaanderen, en verwelkomt ze hier met open armen op teambuilding.

Voor meer info en reservaties, neem een kijkje op www.bierkasteel.be of stuur een mailtje via info@bierkasteel.be.

Ontdek nog meer artikels over ...