De fun factor wordt met het klassieke karakter van de Indiase keuken vermengd

Mission Masala
Mission Masala is een uniek concept voor Antwerpen. De zaak zelf is heel kleurrijk en sfeervol met een originele Indiase keuken. Wanneer je binnenwandelt, word je omarmd door een heerlijke mix van geuren en kleuren, die je je even in India doen wanen. De Indiase keuken is over het algemeen zeer pover vertegenwoordigd in België. In Mission Masala brengen ze deze met een eigen twist. De fun factor wordt met het klassieke karakter van de Indiase keuken vermengd.
Voor de uitbaters draait het vooral om de beleving, de ervaring van de klanten. Niet alleen kun je hier heerlijk eten, maar ook de cocktails zijn er bijzonder lekker. Het favoriete gerecht op het menu van uitbater Tim? Dat is de Butter Chicken. De overheerlijke tandoori kip wordt gegrild in een boterige, pittige tomatensaus. Na heel lang te werken op het juiste recept blijft hij gewoon smaken.

O’Cortado
O’cortado is een gezellige, exclusieve koffiebar nabij de Grote Markt in Antwerpen. Als je je neervlijt in een van de super cosy zetels, waait een licht aroma van koffie je tegemoet. Wat hen van andere koffiebars onderscheidt, is ongetwijfeld de selfieccino. Dit is een koffie (die melk bevat) waarop een foto naar keuze wordt geprint met koffie-extracten. O’Cortado gebruikt enkel 100% biologische producten, ‘zoals het hoort,’ zeggen uitbaters Yassin en Robert. Ze hebben ook ieder een eigen favoriet. Die van Yassin is de Cortado, een kleine espresso opgevuld met warme melk en melkschuim. Die van Robert daarentegen is de O’cortado, een cappuccino met honing en kaneel.

Bar Basil
Bij Bar Basil waan je je op vakantie. En dat is exact hoe uitbater Armando het wil. Het Mediterraans concept gaat naadloos over in de relaxte sfeer die er heerst. Hoe iets gepresenteerd wordt, doet veel, en dat weten ze in Bar Basil. Een limonade fleuren ze op door het toevoegen van stukjes fruit, een koffie wordt vergezeld door een lekker stuk cake,… En of Armando zelf een favoriet op de kaart heeft? ‘De mocktails zijn echt fantastisch. Die zien er gewoon al ontzettend lekker uit. Maar eigenlijk is alles mijn favoriet, alles behalve cola, want een cola is en blijft gewoon cola,’ lacht hij. Als je op de Groenplaats bent is het zeker de moeite om hier iets te komen drinken. Je kunt genieten van een verse cocktail, net of je op vakantie bent.

Ze verwerken in hun eten en drinken elementen die vaak als afval gezien worden

Café BOBBY
Café Bobby is een echte nostalgische, bruine kroeg met een hipper kantje. Kortom: gewoon een leuk café. Mensen komen er om gezellig iets te drinken met vrienden, en dat was ook het doel van het café. Een echt concept hangt er niet aan vast, en uitbaters Céline en Charlotte vinden dat dat hen minder tijdelijk maakt. Ze willen het volk aantrekken met een goed café, niet met een goed concept, en dat werkt. Ook een lekker, simpel gerechtje kun je hier eten. Iedere week hebben ze, naast de standaard borrelhapjes, een huisgemaakte bereiding op de kaart staan. Zo passeerden er in juli onder andere de croque geitenkaas met vijgen en een broodje verse eiersalade met zalm.

Racine
Racine is een plek waar je koffie kunt drinken en lekker kunt eten midden in de stadsboerderij van PAKT. Binnen is het zeer cosy en ook buiten op het terras kun je genieten van een hapje en een drankje met zicht over de rest van PAKT. Racine is een nieuw project van Dennis en Ellen, ex-L’épicerie du Cirque, en dat rijmt op vakmanschap en savoir-vivre. Alles wordt huisgemaakt, van brownie tot de slaatjes die je op je boterham eet. Bovendien verwerken ze in hun eten en drinken elementen die vaak als afval gezien worden. Zo gebruiken ze onder andere stengels van selderij in sapjes en het pulp hiervan in groentefonds. Sustainable en herbruikbaar zijn keywords in Racine. Ellen vindt Purple Haze (een sapje gemaakt van appel, rode biet en gember) een absolute topper. Deze smaakt op elk moment van de dag. Een uitsmijter? ‘Wees streng op wat je eet en drinkt. Durf kritisch zijn. Persoonlijk vind ik homemade eten heel belangrijk.’

Caffènation PAKT
In Caffènation leggen ze de lat heel hoog. Ze willen niet zomaar een espressobar zijn. De ambitie is om de lekkerste espresso ter wereld te maken. Met een combinatie van de best mogelijke apparaten, koffiebonen en barista’s. Op elk vlak gaan ze verder dan andere koffiebars. Het aanbod, de tijd die erin gestopt wordt en de kenners die je hier bedienen. Het hele plaatje moet kloppen.
Oprichter Rob Berghmans is fan van de gewone espresso. Toch serveren ze meer: nieuwe frisdranken zoals een watermelon punch en vins naturels. Noem maar op. Een echte favoriet is er dus niet, het is eerder de samenloop van producten die hier de moeite waard is. Een geheimtip: vraag eens of je een kijkje mag nemen in de koffiebranderij!

Bardin
Op je dooie gemakje ontbijten of lunchen in hartje Antwerpen? Bij Bardin kun je dit zeker doen. Het pand is gerenoveerd tot een gezellig, huiselijk interieur waar je gezond en lekker eten geserveerd krijgt. Een grote tuin om te genieten van een lunch in het zonnetje, om de kinderen te laten rondrennen en verse kruiden (en eetbare bloemen) te kweken om dan te serveren. Ook dat is Bardin. Enerzijds geniet je er van gezond eten zoals granola met fruit en verse slaatjes, anderzijds is er ruimte voor klassiekers zoals de pancakes en croque monsieurs. Gezond eten is in. Toch onderscheidt Bardin zich van anderen door het huiselijke gevoel binnen en de grote tuin buiten. Personal favourite van uitbaatster Sara? De pancakes, want meer hoeft dat soms niet te zijn. The place to be voor wie wil genieten van lekker eten, drinken en een gezellige omgeving.

© Tekst: Liske Vercauteren
© Foto’s: Kenneth Andries

Alle adresjes!

Mission Masala
Dendermondestraat 68,
2018 Antwerpen

O’Cortado
Lange Koepoortstraat 21
2000 Antwerpen

Bar Basil
Groenplaats 4
2000 Antwerpen

Café Bobby
Isabellalei 161
2018 Antwerpen

Racine
Regine Beerplein 1 E103 / Lamorinièrestraat 161
2018 Antwerpen

Caffènation PAKT
Lamorinièrestraat 161
2018 Antwerpen

Bardin
Mechelsesteenweg 102,
2018 Antwerpen