Gent

De zusjes Sofie en Lien vormen samen de definitie van 100% biologisch. En die willen ze ook overdragen aan hun klanten in PLUS+. Een groene hotspot aan de Ajuinlei in Gent. Neem je tijd om er rustig te gaan ontbijten of lunchen. Alles is er tarwe-, koemelk- en suikervrij. Voor je lunch kun je in het seizoensgebonden weekmenu kiezen tussen vegan, veggie, vlees of vis. Hun ingrediënten worden geleverd door Biofresh en voor de kleurrijke gezonde detoxsapjes werken ze samen met de Gentse biomarkt. Kortom de place to be voor alle groene vogels

Antwerpen

De biologische lunchplek Native ligt wat verscholen in de kleine binnenstraatjes van de Scheldestad. Al is het daarom niet minder de moeite. Ga heel bewust op zoek naar Muntstraat 8, want hier vind je lekkere gerechten met biologische en seizoensgebonden producten. Bovendien sluit het interieur perfect aan bij de biosfeer. De houten tafels en stoelen en betonnen vloer ogen heel strak maar stijlvol. Er hangt een rustige en ongedwongen sfeer. Geen tijd om je te nestelen in deze gezellige eetruimte? Geen zorgen! Je kunt er ook een maaltijd afhalen.

Bio
Bio

Brussel

Restaurant Henri & Agnes verwijst naar de weelderige moestuin van de grootouders van Christelle Fosseprez. In haar atelier de fabrication de bonnes choses fabriceert ze heerlijke zuivere groenteschotels. Ondanks de eenvoudige formule, met slechts 3 keuzes: soep, een dagschotel of een bord met biologische groenten, slaagt ze erin ons te verrassen. Ze brengt een lekkere combinatie van kleuren, texturen en smaken, met vaak vergeten groenten. Zo bereiden ze een moes van aardpeer en cashewnoten of een geroosterde pastinaak met honing. Dit restaurant maakt deel uit van het Chelton Hotel in de Europese wijk. Toch leunt het qua interieur niet bij het hotel aan. Aan de muren zijn gerecycleerde houten paletten bevestigd en er valt heel wat natuurlijk licht naar binnen. Het geeft je een warm en knus gevoel!

Leuven

Noordoever bevindt zich aan de Vaartkom in Leuven. Een opkomende creatieve hub voor hippe ondernemers. Piet Weemaes en Dirk Vandervoort vonden er dan ook niets beter op om exact daar hun biologische, vegetarische, veganistische en duurzame zaak te openen. Je betaalt er per gram en betaalt dus exact voor wat je eet. Bovendien werken ze hiervoor samen met lokale leveranciers. Naast hun gezonde buffet kun je hier ook allerlei leuke, duurzame hebbedingetjes, boeken, meubels en biologische ingrediënten kopen.

Bio

Hasselt

In de Sladerij in Hasselt stel je volledig zelf je eigen salade samen. Zo smaakt je lunch nooit helemaal hetzelfde. Vanuit de koeltoog kies je je eigen ingrediënten. Zaakvoerdster Géraldine Eechaudt mengt het voor jou eigenhandig door elkaar. Maar ook voor de moeilijke beslissers heeft ze een oplossing klaar. Je hebt keuze tussen de salade van de dag (€10) of de luxesalade van de maand (€15) die op voorhand werd samengesteld. Wij kozen voor de salade van de dag met rode ui, feta, komkommer, watermeloen en zonnebloempitjes. Een heerlijk frisse combinatie!

Kortrijk

De veggiehotspot van Kortrijk zoek je best in het Buda kunsteneiland van Kortrijk. De KleinKeuken serveert pure gerechten met het oog op een ecologische en lokale aanpak. Ze hebben een uitgebreid aanbod van slaatjes, pasta’s en gewokte groentjes. Niet alleen je smaakpapillen worden verwend, ook aan het oog wordt gedacht. Dit eethuisje is omgevormd tot een prachtige, gezellige ontmoetingsplek met houten tafels en stoelen, knusse zetels en warme lichten. De bloemetjes en planten geven de zaak nog wat extra cachet. Je kunt en wilt deze zaak niet zomaar voorbij wandelen, dus neem je tijd en ga er lekker lunchen.

Bio
Bio

Op een rijtje

PLUS+

Ajuinlei 14
9000 Gent
Open van dinsdag tot vrijdag van 8u30 tot 16u30
Op zaterdag van 9u tot 16u30
Zondag en maandag gesloten

Native

Muntstraat 8
2000 Antwerpen
Dinsdag en woensdag van 11u tot 18u
Donderdag tot zaterdag van 11u tot 21u
Zondag en maandag gesloten

Henri & Agnes

Veronesestraat 48
1000 Brussel
Open van maandag tot vrijdag van 11u30 tot 15u

Noordoever

Vaartkom 17a
3000 Leuven
Open van 10u tot 23u
Zondag gesloten

Sladerij

Havermarkt 39
3500 Hasselt
Open van 8u30 tot 17u
Zondag gesloten

Kleinkeuken

Budastraat 8
8500 Kortrijk
Dinsdag tot zaterdag: 11u30 tot 17u
Zondag en maandag gesloten

Ontdek nog meer artikels over ...