Zie, ruik en proef

Het levende laboratorium zal al je zintuigen prikkelen. Van Inspirerende tuinen, workshops en tentoonstellingen tot impressionante attracties, verrassende proeverijen, kunst en cultuur. Floriade is uniek in zijn soort en wordt slechts eens per decennium georganiseerd.

Opmerkelijke architectuur in het Floriade-park én het stadscentrum van Almere

Amper 40 jaar geleden verrees de bijzondere stad Almere uit de Zuiderzeebodem in de provincie Flevoland, zo’n twee à vijf meter onder de zeespiegel. De stad slaagt erin het stedelijke leven en de natuur perfect te balanceren. Dit komt goed tot uiting in de rijke natuur die Almere omringt en de hypermoderne architectuur die de stad typeert. Vanaf het Weerwater bij het Floriadepark kun je de moderne skyline van de stad zien. Beroemde Nederlandse architecten als Rem Koolhaas, Herman Hertzberger en Liesbeth van der Pol ontwierpen het stadscentrum. De Franse krant Le Figaro erkende het stadscentrum zelfs als een openluchtmuseum voor architectuur. Almere staat dan ook terecht op de derde plaats in de lijst van Nederlandse architectuursteden. Je kan je bezoek aan Floriade Expo 2022 dan ook makkelijk combineren met een rondleiding door het stadscentrum en zo alles ontdekken wat de stad te bieden heeft.

(Lees verder onder de foto’s.)

© Floriade Expo 2022
© Floriade Expo 2022
© Floriade Expo 2022
© Floriade Expo 2022
Flevoland, wild land

De hele provincie Flevoland werd door de mens aangelegd, maar beschikt tegelijkertijd over talloze prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kan wandelen of fietsen en vormt zo nog een mooie aanvulling op je bezoek aan de Floriade Expo 2022. Ontdek de grootste aaneengesloten loofbossen van Europa, een van de vele meren van de provincie en het Nationaal Park Nieuw Land. Misschien spot je zelfs wilde paarden, herten, vossen of een zeearend.

Check zeker de website van het Floriade-park voor meer info en tickets. Floriade Expo 2022 is bovendien trotse partner van de Image of the Year-categorie van de Belgian Travel Blog Awards die op 18 maart 2022 uitgereikt worden in Namen door Thx.agency (vroeger Sound of C). #btba2022 #stayjuned

© Floriade Expo 2022
© Floriade Expo 2022
© Floriade Expo 2022

14 april – 9 oktober 2022

Almere ligt centraal in de metropoolregio Amsterdam, direct aan de snelweg A6. De Floriade ligt op slechts 30 minuten van Amsterdam en is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, de fiets of de auto. De expo is van 14 april tot en met 9 oktober 2022 dagelijks geopend van 10.00u tot 19.00u.

Ontdek nog meer artikels over ...