Abadia Retuerta

WIE is Abadia Retuerta?
Dat kun je nog een keer haarfijn nalezen via deze link.

WAT organiseren we?
Een grote food- en wine wedstrijd. Als je je inschrijft voor deze competitie, krijg je van ons een exclusieve fles Abadia Retuerta Selección Especial 2016 thuisgestuurd, samen met een goodiebag en een briefing.
We verwachten dat je een gerecht maakt waarvan jij vindt dat het perfect bij deze wijn past. Alles is mogelijk: vlees, veggie, vis, kaas, enz. Gebruik je verbeelding en wees creatief.

WIE kan er deelnemen?
Alle foodbloggers en hobbykoks met een blog en/of Instagram- en/of Facebookpagina. We selecteren drie winnaars die hun gerecht in de maand september op een live-event voor een professionele jury bereiden.

WAT zijn de voorwaarden?
– Je hebt de tijd om in te schrijven tot en met vrijdag 4 juni en je recept met foto in te sturen voor vrijdag 18 juni.
– Je werkt met duurzame ingrediënten, waarvan er drie uit de eigen regio komen (ca. 50 km rond je woonplaats). Opgelet: Houd er rekening mee dat de ingrediënten uit je recept nog voldoende voorradig zijn tijdens de maand september!
–  Je schrijft een recept voor 6 personen omdat de drie winnaars in september live koken voor een jury van 6 personen.
– Je publiceert je gerecht en recept op je eigen media voor vrijdag 18 juni, en gebruikt daarbij de volgende hashtags:
#abadiaretuerta
#lewine
#stayjuned
– Je tagt @abadiaretuertaledomaine in je IG-post, wanneer van toepassing.

HOE schrijf je je in?
Stuur een mailtje via deze link met je naam, adres en andere contactgegevens, naam van je blog en/of social media-links en je geschatte bereik. Wij sturen je dan een proeffles op. Je recept en foto mag via hetzelfde mailadres worden gestuurd.

HOE gaat het eigenlijk verder?
– De jury selecteert drie winnende recepten uit de inzendingen. De drie winnende recepten worden gepubliceerd op june. op resp. 25 juni, 9 juli en 20 augustus (40.000 lezersbereik).
– In de week van 20 september (datum nader te bepalen) word je uitgenodigd om je gerecht te komen showcooken voor een professionele jury. Als de coronamaatregelen het toelaten, mag je ook een aantal fans meebrengen naar de wedstrijd.
– Tijdens de maand november reis je samen met een topchef naar Abadia Retuerta en word je met onze groeten ondergedompeld in de magische wereld van Le Domaine.

WIE zit er eigenlijk in de jury?
Chef Michaël Vrijmoed (Vrijmoed**), chef Olly Ceulenaere (Publiek*), sommelier Stijn Van der Beken (Le Wine, ex-Hof Van Cleve***), en drie vertegenwoordigers van Le Wine en june.

We wensen je heel veel succes en… Enhorabuena!

Abadia Retuerta

Ontdek nog meer artikels over ...