Op Finca Don Carmelo produceren Alain en Jakobien inmiddels 9 jaar hun eigen biologische Extra Virgin Olijfolie.  Een 100% zuivere Extra Virgin olijfolie van topkwaliteit waarmee ze de voorbije jaren een schare fans hebben opgebouwd. In hun aanbod hebben ze trouwens ook honing en kruidenthee.
Naast de productie op de finca organiseren ze speciale reizen voor beperkte groepjes, in Spanje en over de hele wereld: van paardrijden tussen de leeuwen en giraffen in Botswana tot avontuurlijke motortochten in de Himalaya en de Andes.

Toen Covid-19 op hun dak viel, zagen ze dat die tweede poot onder het bedrijf helemaal werd weggevaagd. Ze moesten snel ingrijpen om economisch niet kopje onder te gaan. “Omdat ik op Finca Don Carmelo al lang bezig was met het kweken van eigen groenten en fruit en ik erg culinair geïnteresseerd ben (Alain presenteerde 1.000 seconden met Wout Bru), besloten we om tijdens de lockdown onze groentetuin en fruitgaarden gevoelig uit te breiden en met de opbrengst daarvan allerlei gerechten te maken. Niet gewoon groenten in een potje, maar echte klaargemaakte gerechten die we vervolgens in mooie glazen bokalen steriliseren”, vertelt Alain.

Zo werd de Finca Don Carmelo’s Fine Food Box in het leven geroepen. Er zijn drie verschillende boxen waarvoor verschillende formules gelden. Als je een abonnement neemt, krijg je die automatisch elke maand toegestuurd. Het abonnement is te allen tijde eenvoudig op te zeggen, maar deze abonnementsformule geeft de finca de mogelijkheid om de productie goed in te plannen.

Want alles wat in onze Fine Food Boxen gaat, is 100% vegan

De drie verschillende boxen zijn: de Tapas box, de Classic box en de DeLuxe box. In de Tapas box zitten minstens vijf verschillende gerechten, klaar om direct gegeten te worden, ideaal voor wanneer je geen zin hebt om te koken, onverwacht bezoek krijgt, voor een picknick of gewoon onderweg. De Classic Box heeft naast de verschillende gerechten ook nog alcoholische versnaperingen: een fles wijn, vermout of limoncello. Bij de DeLuxe Box is het aandeel van de uitgezochte flessen wijn nog groter en exclusiever. Het zijn speciaal uitgezochte Spaanse wijnen, dat spreekt.

“Inmiddels is de keuken van Finca Don Carmelo, waar ik persoonlijk alle gerechten klaarmaak, het epicentrum geworden van de activiteit op de finca. We verdelen nu onze tijd tussen het planten en oogsten van de biogroenten en het verwerken ervan tot heerlijke vegetarische gerechten. Want alles wat in onze Fine Food Boxen gaat, is 100% vegan. Het grappige is dat we dat niet op die manier promoten. Sommige klanten hadden dat pas na drie maanden door. Ze vinden het gewoon erg lekker.”

Door Sharon Vercauteren.

Een van de foodboxen bestellen? Zin in olijfolie? Of misschien wel limoncello? Dat kan eenvoudig en snel via deze link. Meteen aan de bron!

finca don carmelo

Ontdek nog meer artikels over ...