Causeway Coastal Route, Noord-Ierland

De Causeway Coastal Route is een van de mooiste die Europa rijk is en voert je langs woeste golven en een glooiend landschap vol ruige kliffen, eeuwenoude kastelen en wonderen van de natuur. Hoofdstad Belfast is het ideale vertrekpunt voor deze roadtrip van ongeveer 310 kilometer door Noord-Ierland.

Snaefellsnes, Ijsland

Het schiereiland Snaefellsnes wordt vaak – terecht – IJsland in het klein genoemd. Dit relatief kleine gebied herbergt alles wat het land zo uniek maakt; van stranden, watervallen en heetwaterbronnen tot vulkaankraters, lavavelden en idyllische vissersdorpjes. En dat allemaal op nog geen twee uurtjes rijden van hoofdstad Reykjavik.

Noord-Sardinië, Italië

Het Italiaanse eiland Sardinië is behoorlijk groot en de rijafstanden kunnen lang zijn, dus voor een roadtrip kies je best op voorhand een regio. In het noorden van het eiland vind je een ideale mix van cultuur en strand, met idyllische baaien met azuurblauw water en groene heuvels vol charmante dorpjes. Vliegen op Olbia of Alghero en van daaruit vertrekken met je huurwagen is de handigste manier om dit mooie eiland te verkennen.

Giant’s Causeway, Noord-Ierland
Cala dei Gabbiani, Sardinië
Kirkjufell, Ijsland
De 12 UNESCO-monumenten, Tsjechië

De twaalf UNESCO-werelderfgoederen van Tsjechië zijn niet alleen culturele en natuurlijke parels, ze worden ook nog eens verbonden door deze bijzondere roadtrip. De route van ongeveer 450 kilometer brengt je van Praag naar Olomouc, met een kleine uitwijking naar Kroměříž. Ook hier is de hoofdstad dus het ideale begin- en eindpunt van je roadtrip.

Hardknott Pass, Engeland

Het prachtige Lake District in Noord-Engeland liet geen enkele dichter of kunstenaar die de regio bezocht onberoerd. De uitgestrekte natuur van dit stukje Engeland moet dan ook niet onderdoen voor die van zijn Schotse buur of IJsland. De Hardknott Pass in het centrum van de regio is een van de meest beminde, maar eveneens gevreesde autoroutes van het land. De kronkelende wegen die soms een hellingsgraad van maar liefst 33% kennen, vergen best wat rijkunsten, maar de uitzichten zijn het meer dan waard.

Nog meer autovakantieplezier?

– Deze culinaire roadtrip door Oostenrijk smaakt ongetwijfeld naar meer.

– Ook in eigen land vallen er heel wat leuke roadtrips te maken. Bijvoorbeeld langs deze vijf charmante Waalse steden.

– Dankzij de onafhankelijke prijsvergelijker EasyTerra Autohuur boek je altijd en overal jouw huurauto tegen de gunstigste prijs.

Český Krumlov, Tsjechië
Lake District, Engeland

Ontdek nog meer artikels over ...