Geloften van de natuur

Adembenemende natuurfenomenen zijn nooit ver zoek in Scandinavië, in het Hoge Noorden. In Lapland, bijvoorbeeld, is de kans groot dat je tijdens de winter het tot de verbeelding sprekende noorderlicht samen met je kersverse partner kan bewonderen. In de zomer hoef je dan weer geen enkel moment met elkaar te missen dankzij de middernachtzon die nooit ondergaat, maar wel de hemel een idyllische rood-roze kleur bezorgt. Beide sprookjesachtige taferelen zullen je huwelijksreis ongetwijfeld onvergetelijk maken.

Je kan de bijzondere Scandinavische natuur natuurlijk ook écht beleven tijdens een van de vele avontuurlijke activiteiten, bijvoorbeeld in Lapland. Deel een huskyslee om winter wonderland te verkennen, een sneeuwscooter als jullie echte adrenalinejunkies zijn, of een kano voor een meerdaagse tocht op het water. Ga samen op walvissafari om de impressionante dieren te spotten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

© Nordic – Emilia Hoisko
Scandinavië
© Nordic
Scandinavië
© Nordic

Meer dan een honeymoon suite

Romantiek creëer je natuurlijk vooral zelf, maar de vele unieke accommodaties in Scandinavië maken dat toch nét een tikkeltje eenvoudiger. Verrijk je huwelijksreis met een of meerdere overnachtingen in een van de vele bijzondere hotels. Overnacht in een luxueuze boomhut bij het Treehotel, kruip wat dichter tegen elkaar aan in het ICEhotel, of geniet van het betoverende, drijvende Arctic Bath hotel. Aangezien wellness en relaxatie kenmerkend zijn voor de Scandinavische levensstijl, is er ook geen gebrek aan logies waar je alle eventuele stress die het plannen van je trouwfeest met zich meebracht helemaal achter je kan laten in hun luxueuze wellnessfaciliteiten. Nadien wacht je nog een heerlijke, pure keuken bij een van de vele gastronomische, Scandinavische restaurants.

© Nordic
Scandinavië
© Nordic
© Nordic

Een greep uit het romantische aanbod aan Scandinaviëreizen:

  • Tijdens Magic Lights word je vijf dagen lang ondergedompeld in de magie van winters Lapland, inclusief huskytocht, sneeuwscooterrit, hoge noorderlichtkansen en overnachting in de charmante Pinetree Lodge.
  • Een écht winters sprookje beleef je bij de Northen Lights Ranch, nabij het Lapse wintersportdorp Levi. In deze unieke cabins, waarvan de deluxe versies ook over een privéjacuzzi beschikken, is de kans groot dat je het Noorderlicht in alle comfort vanuit je eigen bed kan spotten.
  • Ook IJsland beschikt over alle ingrediënten voor een geslaagde huwelijksreis. Het beste van IJsland laat je het indrukwekkende landschap verkennen met je eigen 4×4 voertuig en voert je zowel langs alle hoogtepunten als langs tal van verborgen parels.
  • De 17-daagse roadtrip Naar de middernachtzon brengt je van het mythische Noord-Finland naar het oosten en zuiden via alle hoogtepunten. Ideaal voor koppels die van een idyllische, Scandinavische zomer willen genieten.

Zeg jij ook al spontaan ‘ja, ik wil’? Check dan zeker de website van Nordic voor alle informatie rond de ultieme Scandinavische huwelijksreis.

© Hoofdfoto: Emilia Hoisko.

Scandinavië
© Nordic
© Nordic
© Nordic

Ontdek nog meer artikels over ...