Van ongerepte natuur tot bruisende cultuur

Dat Canada een paradijs voor natuurliefhebbers is, hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Maar weet je ook waarom? De besneeuwde bergkammen, ruige Rocky Mountains en ontelbare meren zijn immers slechts het tipje van de ijsberg. Zo zijn de Canadese bossen goed voor maar liefst 10% van het totale bosoppervlak wereldwijd en telt het land 48 nationale parken. De kans dat je tijdens je reis een bijzondere diersoort zoals een eland of een grizzlybeer tegen het lijf loopt in zijn natuurlijke habitat is dan ook erg groot, zeker wanneer je op voorhand goed uitzoekt waar ze het vaakst voorkomen of je je laat begeleiden door een ervaren gids. Nog verrassender is misschien wel het feit dat je in het noordelijke deel van Canada ook het betoverende noorderlicht kan waarnemen.

Ook cultuur opsnuiven kan een vorm van ontspanning zijn. Canada kent heel wat bruisende steden die nog niet ten prooi gevallen zijn aan de typische stadsdrukte, maar wel een welkome afwisseling kunnen zijn op de eindeloze, ongerepte natuur van het land. Vancouver, bijvoorbeeld, is de stad bij uitstek om in een relaxte sfeer te vertoeven. Toronto is op zijn beurt dan weer bijzonder multicultureel en minder bekende Edmonton voelt erg knus aan dankzij het grote aandeel groen in de stad.

(Lees verder onder de foto’s.)

 

© Clement Fusil
© Anna Mircea
© Priscilla du Preez

Ontspannen dankzij inspanning

Misschien haal jij net energie uit sportieve activiteiten? Ook in dat geval ben je in Canada aan het juiste adres. Van skiën op de allerbeste downhill-terreinen ter wereld tot surfen langs de langste kustlijn ter wereld; elke actieveling komt er aan zijn trekken. En van superlatieven gesproken, de Great Trail is met maar liefst 24.000 kilometer aan autovrije wegen dwars door het land ook het langste recreatieve pad ter wereld. Het voert je langs zowel de stedelijke, landelijke als wilde gebieden van dit schitterend stukje aarde en is daarmee ideaal voor een unieke rondreis door Canada per fiets.

Ben jij ook al overtuigd om het voortaan eens over een andere boeg te gooien en helemaal tot rust te komen in het knappe Canada? Laat je dan hier alvast nog meer inspireren. #stayjuned

© Spencer Watson
© Ali Tawfiq
© Dan Newman
© Scott Webb
© Maarten van den Heuvel

Ontdek nog meer artikels over ...