Wat was jullie algemene indruk van de stad?

Het was een mooie stad, en we hadden het ongelofelijk getroffen met het weer. Salzburg is geen stad die ik onmiddelijk zelf zou kiezen om op citytrip te gaan, maar ik was aangenaam verrast. Alles ligt vrij dicht bij elkaar waardoor het goed te doen is te voet. Bezienswaardigheden die verder uit elkaar liggen kunnen makkelijk met het openbaar vervoer worden gedaan. Ons hotel was centraal gelegen waardoor we vlot al onze bestemmingen bereikten. We werden hartelijk welkom geheten en vonden op onze kamer een tasje terug met verschillende brochures, ons aangeboden door de Oostenrijkse dienst voor toerisme.

Wat hebben jullie allemaal gedaan en bezocht in Salzburg?

Volgens de app op mijn smartphone ging het de eerste dag het mooiste weer zijn dus besloten we om op deze dag allerlei buitenactiviteiten te doen. We deden verschillende stops die op dezelfde buslijn lagen. Zo bezochten we onder meer de zoo van Salzburg, gelegen aan de rand van de stad. Ook op onze volgende stop werden we verwelkomd door een dierlijk wezen. In Schloss Hellbrunn wachtte een standbeeld van een eenhoorn ons op, tot grote vreugde van mijn dochter. Op het terrein wandelden we langsheen de Wasserspiele: talloze sproeiers en fonteintjes die verstopt zitten in de tuin. Deze brachten een welgekomen verkoeling op een zomerse dag als de onze.

Op dezelfde dag hebben we ook de Untersberg bezocht. Met de kabelbaan werden we naar boven gebracht waar we konden genieten van het panoramisch uitzicht over de stad. Opmerkelijk was het contrast tussen de temperatuur in de stad en de temperatuur op de berg. Beneden was het heerlijk warm en zonnig terwijl er op de berg nog sneeuw lag en skiërs er lustig van de berg afdaalden. Mijn dochtertje heeft toen zelfs een sneeuwman gemaakt, wat een grappige afwisseling was met de zomerse temperaturen op de begane grond

Is de stad geschikt om met kinderen te bezoeken?

In de stad vinden zowel volwassenen als kinderen hun gading waardoor het een leuke trip is met het gezin. Zo is er onder meer een speelgoedmuseum, twee musea die het levensverhaal vertellen van Mozart en het Haus der Natur. Deze laatste valt te vergelijken met Technopolis en viel erg in de smaak bij mijn dochter. Er is onder meer een dino-afdeling en er kan synchroon worden gefietst met een skelet, zodat je ziet welke beenderen je gebruikt tijdens het fietsen.

Nog niet helemaal overtuigd? Hieronder sommen we 3 redenen op waarom het de moeite waard is om deze zomer een bezoekje te brengen aan de Oostenrijkse stad.

The Sound of Salzburg
Salzburg heeft iets muzikaals. Mozart werd er geboren en spendeerde er zijn jeugd. Tot op de dag van vandaag is de componist er nog steeds aanwezig dankzij onder meer de 2 Mozart musea waarvan er één gevestigd is in zijn geboortehuis. Ook voor wie houdt van The Sound of Music is een bezoekje aan Salzburg een must. Er liggen verschillende filmlocaties in de stad die ontdekt kunnen worden op eigen houtje of met een gids.

Hoog bezoek
De stad huisvest heel wat historische bouwwerken die bewaard zijn gebleven in hun oorspronkelijke staat. Waan jezelf keizer voor een dag en laat je overdonderen door de imposante interieurs en de prachtig aangelegde tuinen van de vele burchten en kastelen.

Het beste van 2 werelden
In Salzburg kun je terecht voor een ontdekkingstocht door de stad met stops bij diverse winkels, leuke restaurants en gezellige marktjes. Naast stedelijke pracht beschikt de stad ook over heel wat natuurschoon.  Neem een kabelbaan naar de top van de Untersberg of ga per fiets of te voet op ontdekkingstocht in de Oostenrijkse Alpen.

Heb je ook zin gekregen om op reis te gaan? Hou onze website in de gaten voor nieuwe winacties en wie weet vertrek jij binnenkort op avontuur dankzij June.

Ontdek nog meer artikels over ...