Eind vorig jaar, op 16 december, opende de nieuwste Club Med Les Arcs Panorama. Dit moderne meesterwerk, tussen de bossen, op de piste en op 20 minuten rijden van het dorp Bourg-Saint-Maurice, heeft alles in huis om een onvergetelijke week door te brengen. Met familie, vrienden of alleen, voor ieder is er wat wils. Want dit hotel biedt een all-round belevenis door het beste van twee werelden te bieden: winterse én zomerse activiteiten voor jong en oud.
Hoewel er ruimte is om wel duizend mensen te herbergen, heb je nooit het gevoel door zoveel gasten omringd te zijn. De ruime en luxueuze kamers zijn een toevluchtsoord voor wie wil ontspannen terwijl je aan de bar nieuwe mensen kan leren kennen met een hapje en een drankje. Om vier uur zijn dat zoete hapjes zoals suikerspinnen en verse cake en rond aperitieftijd toveren ze hartige hapjes uit de keuken. Voor de liefhebbers ook oesters of andere schaal- en schelpdieren.
Wie liever wil relaxen, kan terecht in het zwembad met hammam en zicht op de pistes. Of in de jacuzzi, op het terras. En dat zit allemaal inbegrepen in één enkele prijs!

Vanaf daar kun je 15 km lang naar beneden skiën

Skiën in de lente? Dat kan in deze Club. En het zijn Les Arcs en France Montagnes die Le printemps du ski of Skiing into spring lanceren. Met activiteiten in de Franse bergen die heel het jaar lang plaats vinden, willen ze meer mensen overtuigen om ook in de lente nog van winterse activiteiten te genieten. En de overtuigingskracht is groot: langere dagen dus langer skiën, zachtere temperaturen dus minder dikke jassen, minder volk op de pistes en dus betere prijzen. Dit zijn volgens Jean-Marc Silva, directeur van France Montagnes dé ingrediënten bij uitstek om ook in de lente kennis te maken met de schoonheid van de Franse gebergtes.
De lente is de overgangsperiode tussen winter en zomer, vogeltjes fluiten en de beekjes waarvan het water weer naar beneden vloeit zijn een ware ontdekking voor liefhebbers van winterse sporten die een zomers gevoel najagen. ‘De lente is niet langer het einde van het seizoen in de bergen maar juist het begin dat een waaier aan nieuwe activiteiten voorstelt voor de zomer,’ aldus Jean-Marc.
De charismatische ski-instructeur, Olivier van de Franse skischool, of L’école du ski français op z’n Frans, die de bergen door en door kent, gidst ons langs de mooiste plekken op de pistes. In het skigebied Les Arcs zijn er verschillende dorpjes zoals Les Arcs 1800, 1950 en 2000. Die zijn dan weer verbonden met Peisey-Valandry en via een kabelbaan kun je naar La Plagne, dat is in totaal goed voor zo’n 425 km ski- en snowboardplezier! Daar hoort de derde langste piste van Europa bij. Die vertrekt op het hoogste punt in het gebied, op 3220 meter, waar je een prachtig panoramisch uitzicht hebt. Vanaf daar kun je 15 km lang naar beneden skiën. Je skiet op een gletsjer, en dat voel je aan de koude wind, doorheen een natuurpark met beschermde vogels, tot beneden in een gezellig dorpje waar je even weer op adem kan komen met een lokaal biertje en heerlijke specialiteiten uit de Savoye.

Het lijkt wel Disneyland van de bergen met kleine huisjes en pittoreske restaurantjes

Op de terugweg naar het hotel waar we verblijven, Club Med Les Arcs Panorama, passeren we al skiënd een van de dorpjes in Les Arcs. Je kunt er met de latten aan shoppen of een plaatselijke maaltijd proberen. Het lijkt wel Disneyland van de bergen met kleine huisjes en pittoreske restaurantjes.
Hoewel het vandaag eigenlijk zou regenen, is het toch prachtig weer dus stoppen we even om de typische sfeer op te snuiven. Olivier, de charismatische ski-instructeur weet je wel, legt ons uit hoe het komt dat we van de regen gespaard blijven: ‘De storm die boven Italië hangt, blaast de wind naar het noorden.’

Wintersporten in de lente, het kan dus. En ben je niet zo een liefhebber van skiën of snowboarden, dan kun je nog altijd je dagen goed vullen. Probeer eens een wandeling met raketten of mountainbike op de pistes in de sneeuw. Mag het wat avontuurlijker? Dan raden we je zeker aan om te paragliden boven het gebied. Maar ook rustiger kan in een van de waterparken of de spa’s. In het complex Nama Springs kan je drijven op water.

Door Marie Germis.

Praktisch
Club Med Les Arcs Panorama
Bourg St Maurice
Les Arcs 73700
Savoie – Arcs Panorama Frankrijk

Kom met het vliegtuig en mijd files. Laat je aan de luchthaven ophalen door Guillaume die je op een uiterst professionele naar je hotel brengt.

Ontdek nog meer artikels over ...