Er zijn inmiddels meer dan 200 Romantik Hotels in Europa, waarvan zes in België, vier in Nederland en één in het Groothertogdom Luxemburg. Waar je ook woont in Vlaanderen, een Romantik Hotel is in de Benelux nooit echt ver weg. Dat maakt deze plekjes zo interessant voor een korte vakantie, een weekendje of verlengd weekend. Alle hotels bieden arrangementen aan voor korte en wat langere verblijven, waarbij bijna altijd een gastronomisch arrangement is inbegrepen.
Neem nu
De Nederlanden, de kleine romantische parel in Vreeland aan de Vecht. Vreeland bevindt zich net halverwege Amsterdam en Utrecht, maar is vooral een rustig dorp waar het aangenaam toeven is in elk seizoen. Dat heeft voor een groot stuk met de kwaliteit van de keuken te maken. Het restaurant onder leiding van chef-kok Wilco Berends heeft al verschillende jaren een Michelinster.

Je kunt zelfs je mandje oesters meenemen op de boot!

Oesters to go
Chef Berends opteert in zijn menu’s voor verse ingrediënten van optimale kwaliteit. Wie ‘on the go’ van die kwaliteit wilt genieten, kan dat bijvoorbeeld tijdens een boottochtje op de Vecht. Je kunt zelfs een mandje oesters meenemen op de boot, oestermes incluis! Met ‘Oester to go’ kun je in stijl picknicken in het idyllische landschap rond Vreeland.
Wilco Berends kookt Frans maar met een gezonde portie passie voor het terroir in het noorden van Nederland, waar hij vandaan komt. Denk aan Opperdoezer ronde (aardappelen), kaas van Bourgondisch Lifestyle in Beverwijk en traditionele Hollandse schotels als ‘Hete Bliksem’, waaraan hij dan een lichte, innovatieve toets geeft. Wilco werd chef van De Nederlanden in 2007 en vijf jaar later ook eigenaar. Het restaurant (en dus ook het hotel) bevindt zich in het vredige Vreeland, aan de Vecht, tussen Vinkeveen en Hilversum. Op een spreekwoordelijke boogscheut van Amsterdam. Een fantastisch idee voor een weekendje culinair genieten, onthaasten en fietsen. En deze zomer al helemaal fantastisch dankzij het terras aan het water, met de bankjes aan de dijk!
Het fietsparadijs aan de Vecht is namelijk doorweven met forten, bunkers en molens uit de 19eeuw. Ook de nabijgelegen dorpjes zijn een must om te bezoeken als je in de pittoreske sfeer wilt blijven. Er zijn verschillende fietsroutes op maat. Vreeland bekoort ook dierenliefhebbers, want op de Vechtplassen heb je de kans om tientallen vogels te spotten. Genoeg gerust? Dan spring je toch gewoon in je auto op weg naar Amsterdam. Dat is maar een half uurtje rijden.

Het zijn individuele tophotels op toplocaties die dezelfde passie delen

Romantik Hotels
Je vindt Romantik Hotels zowat overal in West- en Zuid-Europa. Het is een broederband van kleinschalige hotels, niet zelden in historische gebouwen die vaak minstens honderd jaar oud zijn. Wat maakt het precieze verschil? De hartelijkheid, de persoonlijke aanpak en touch, de sfeer, de vele verwennerijen. En in alle gevallen gewoon een combinatie van al die elementen. Romantik Hotels is geen onpersoonlijke keten. Het zijn individuele tophotels op toplocaties die dezelfde passie delen. Hotels met een ziel, met generaties mensen die hun savoir-faire en savoir-vivre in hun gasten investeren.
Alle hotels hebben een buitengewoon sterke band met de regio waarin zij zich bevinden. Naast hun aandacht voor terroir en lokale producten vind je er dikwijls een restaurant met een hoog gastronomisch niveau. Heel wat van die restaurants hebben één of meerdere Michelinsterren, of scoren hoog in Gault Millau en andere bekende gidsen. Dat maakt overnachten in een van de Romantik Hotels altijd weer een beleving. Een gebeurtenis waarbij je enkele dagen lang op en top verwend wordt. Met topgastronomie, wellness, fietsen of wandelen. En natuurlijk met de gastvrijheid die Romantik Hotels zo uniek maakt.

Romantik Hotel De Nederlanden
Duinkerken 3
Nl-3633 EM Vreeland aan de Vecht
Meer info en rechtstreeks reserveren vind je hier.

Praktisch

Naar Amsterdam? Gastvrouw Caroline Berends van Romantik Hotel De Nederlanden geeft je enkele verrassende tips:
‘Het hart van Amsterdam klopt in de Jordaan. Hele werelden liggen verscholen achter de ogenschijnlijk eenvoudige deuren. Dit zijn de hofjes, kleine maar wondermooi aangeplante binnentuintjes. Borrelen na het bezoek? Dat kan in Cafe Nol, een authentieke kroeg aan de Westerstraat 109.’
‘Iedereen kent wel het Rijksmuseum (350 jaar Rembrandt in 2019!) en het Van Goghmuseum, maar ik kan je ook een kleine, onbekende parel aanraden: het museum Ons’ Lieve Heer op Solder. Een ronduit geweldig origineel grachtenhuis uit de 17eeeuw.’