Pal in het hart van West-Vlaanderen ligt Roeselare, een bruisende stad aan de Leie. De stad ligt lekker knus tussen steden als Torhout en Kortrijk. Bovendien is Roeselare enorm eenvoudig te bereiken omdat zij net naast de E403 ligt. De ligging van Roeselare maakt de stad extra aanlokkelijk om even te gaan bezoeken. Perfect om je bekende omgeving achter je te laten en nieuwe dingen te ontdekken. Tijdens een weekendje weg bijvoorbeeld.
Maar waarom zou je met de auto gaan als het veel eenvoudiger is om met het openbaar vervoer te reizen? De vakantieformule Happy Trip laat je genieten van autovrij Roeselare. Als je een overnachting boekt bij één van deze deelnemende logies, dan ontvang je ten vroegste een maand voor afreis een kortingscode waarmee je vanuit elk station de trein neemt voor maar €9,80 heen én terug. Bij je logiesuitbater krijg je bovendien bustickets aan een erg voordelige prijs. Een ticketje kost maar €1,60. Duurzaam en gemakkelijk, die Happy Trip.

Meer informatie over de Happy Trip vind je hier.

Een klim van wel 256 treden biedt een prachtig uitzicht op de stad

Als je relaxed bent aangekomen in de stad, is het natuurlijk tijd om Roeselare te gaan verkennen. Het is een aangename stad, waar ondernemen centraal staat. Dat zie je aan de vele winkels en restaurants die Roeselare telt. Naast hard werken is er ook voldoende tijd om te genieten en even stil te staan bij de mooie dingen in het leven.
Stilstaan doe je tijdens een stadswandeling meer dan voldoende. De vernieuwde centrumwandeling laat je kennismaken met de stad zoals ze echt is: gemoedelijk, maar toch bruisend. Telkens met voldoende aandacht voor al het moois dat de stad te bieden heeft. Je passeert onder andere de Sint-Michielskerk. Als je na de stadwandeling nog voldoende energie hebt, breng dan zeker een bezoekje aan de klokkentoren van de kerk. Een klim van wel 256 treden biedt een prachtig uitzicht op de stad. Wil je echte inside informatie over de leukste plekjes van de stad? Dan is greeter echt wel iets voor jou.

Zin gekregen om de beentjes te strekken tijdens en op stadswandeling te gaan?

“The only way to get rid of a temptation is to yield to it.”

Wijze woorden van Oscar Wilde en enorm van toepassing als het over shoppen gaat. Het grootste winkel-wandelcentrum van Vlaanderen ligt in Roeselare en het nodigt je met veel plezier uit om toe te geven aan je (kleine) shopverslaving. Geen zorgen, windowshoppen is ook toegestaan! De Ooststraat vormt het kloppende hart om te winkelen, al zijn de zijstraatjes ook zeker de moeite waard om te ontdekken.
Van al dat winkelen zou een mens al eens honger durven krijgen. Op de Grote Markt of in de buurt van het Polenplein vind je enkele sfeervolle restaurants. Zin in grillade of carpaccio? Breng dan een bezoekje aan Suurplas op het Polenplein. Mag het iets meer zijn? Bij 2-sterrenrestaurant Boury op de Rumbeeksesteenweg ontdek je pure gastronomie.
Ondertussen ook wat dorst gekregen? Als je een bezoek aan de Rodenbachstad brengt, is het bijna verplicht om te proeven van Rodenbach. Laat je zintuigen bekoren door dit roodbruine bier dat alleen in de Leiestreek wordt gebrouwen. Wil je meer te weten komen over het bier? Brouwerij Rodenbach neemt je mee in de geheimen van bier brouwen.

Gebeten door de wielermicrobe?

Roeselare, fietsstad
Koers is en blijft een belangrijk onderdeel van onze Vlaamse cultuur. Zeker in Roeselare, want hier ligt de bakermat van koers. Als je fan bent van alles wat met wielrennen te maken heeft, dan moet je KOERS. Museum van de Wielersport bezoeken. Je vindt hier een kasseimuur van 90°, unieke wielercollectiestukken en een wielershop. KOERS is ook de uitvalsbasis voor wielrenners. Het museum sluit aan op het West-Vlaams fietsknooppuntennetwerk, ideaal dus voor recreatieve en sportieve fietsers. Bovendien zijn er douches en oplaadpunten voor elektrische fietsen.
Gebeten door de wielermicrobe? Huur een fiets bij de toeristische dienst en fiets naar de wielerpiste Defraeye-Sercu.

Zin om Roeselare met eigen ogen te ontdekken? Neem hier een kijkje voor meer informatie.

Toerisme Roeselare
Polenplein 15

Door Gracedyne Neirynck.
Foto’s door Marc Wallican.

Ontdek nog meer artikels over ...