Beekse Bergen

We kunnen echter niet wachten om op verkenning te gaan, dus gaan we meteen voor de klassieke autosafari. Dolle pret als een giraf halt houdt om de voorruit schoon te likken of een kameel ons door het raam verdwaasd aanstaart. Maar evengoed een gespannen stilte om de cheetah te spotten, het dier dat je sneller te pakken heeft dan dat je kan knipogen. ‘Euh, die ramen zijn toch écht dicht, hé?’ Héérlijk.

Nooit gedacht dat kinderen én volwassenen enthousiast zouden worden over dieren waar je het bestaan amper van kent: de addax, rode bosbuffel of het Vietnamees sikahert. Dankzij de app kom je er ook meteen alles over te weten. Met de bootsafari spotten we dan weer yaks, ooievaars en zelfs een ijsvogel. En ook te voet ontdek je het park op een compleet andere manier, en bots je op nijlpaarden, krokodillen en chimpansees. Evenzeer de moeite: het entertainment in het Afrikadorp of de roofvogelshow waarbij arenden en gieren net niet boven je hoofd scheren. Kinderen kijken ook hun ogen uit in Speelland, waar je bij de speeltuin aan het strand kan uitleven op onder meer botsbootjes en waterfietsen. Zelfs bij regenweer loont de Beekse Bergen meer dan de moeite, met dank ook aan het binnenzwembad Maji Springs. Ontspannen doe je er in het bubbelbad met zicht op de savanne.

Beekse Bergen
Beekse Bergen
De hotelkamers zijn bijzonder luxueus en met kwalitatieve materialen ingericht

Al kan weinig tippen aan het uitzicht dat je hebt vanop je terras in het pas geopende Safari Hotel. In het Safari Resort kon je al overnachten in een lodge, glampingtent of boomhut, maar het Safari Hotel is next level. Je ontwaakt er immers met een uniek zicht op neushoorns, zebra’s en giraffen. Je ziet er vanop het ruime terras hoe ze gevoederd worden of hoe ze elkaar speels te lijf gaan. Het is een beeld dat je maar niet gewoon raakt, en waar je uren kan naar kijken. Vlakbij de lodges pik je ’s morgens met wat geluk ook het voederen van de leeuwen bij. Het gebrul van zo’n hongerig exemplaar gaat door merg en been.

Het moet overigens gezegd: de hotelkamers zijn bijzonder luxueus en met kwalitatieve materialen ingericht. Inchecken gaat belachelijk vlot en hoewel de hotelkamers aanpalend zijn, is er geen gebrek aan privacy. Integendeel, je komt hier écht tot rust. In het nabijgelegen Hogon House kan je kiezen voor fine dining bij Nommos of voor het dinerbuffet bij Amma. Geen drukte of gedoe, maar verfijnd eten in een voortreffelijke setting met dito service. Met een verse koffie nagenieten op het terras is dan ook de perfecte afsluiter van de dag. De Beekse Bergen is zonder meer een aanrader voor het hele gezin!

Door Eline Yssers.

Beekse Bergen
Beekse Bergen

Ontdek nog meer artikels over ...