Vorig jaar in december onze top-50 food personalities van het jaar gevolgd? We bespraken en bekroonden mensen met een passie in en voor hun vak, die vanuit buikgevoel of duurzaamheid werken, die ons dagelijks inspireren, en niet noodzakelijk alleen met kookkunsten, maar ook met een visie, met inspiratie, met een doel voor ogen. De Belgische gastronomie hoort tot de beste en tegelijk meest onderschatte ter wereld. Het wordt hoog tijd dat we dat uitdragen, dat we ons vel beter verkopen, én dat de overheid deze uiting van cultuur beter gaat ondersteunen.

Een lijstje is ook maar een lijstje. Wij beseffen ook dat de verdiensten van een geuzesteker zich op een ander niveau bevinden dan die van een foodblogger. En natuurlijk is er met een top-50 altijd een denkbeeldige nummer 51, die dus ons lijstje niet haalde. Helaas is dat bij een top-100 ook het geval. Er is altijd een nummer 101. En een nummer 372. We stellen onze lijst in eer en geweten op, en dit jaar kun jij zélf drie inspirerende foodies nomineren.

Hoe doe je dat?
Eenvoudig. Je stuurt een mailtje naar hey@june.be en vertelt ons eerst je naam en telefoonnummer. Daarna kun je tot 3 mensen nomineren, mensen die jou het voorbije jaar geïnspireerd hebben. Heb je ergens lekker gegeten? Dat is fijn, maar we mikken op net dat ietsje meer. Het moet om mensen gaan met een zekere maatschappelijke verdienste, mensen die op hun beurt anderen inspireren door hun ambacht (denk aan kaasmakers, slagers, bakkers, enz.) en die boodschap breed uitdragen. Chefs zijn welkom, zeker! Zolang ze onze eetcultuur uitstekend vertegenwoordigen. Schrijf geen epistels, maar motiveer je keuze in één zin. Wij verzamelen alle inzendingen en laten ons op onze beurt inspireren bij het opstellen van de top-100. Eén lezer krijgt als dankjewel nadien van ons een etentje voor 2 in een, wel ja, inspirerend restaurant.

Deadline
31 oktober 2023. Daarna gaan we rekenen, en schrijven.

Dank!

Toni De Coninck
Hoofdredacteur

Ontdek nog meer artikels over ...