Wie stiekem hoopte op een dinertje met Her Royal Highness Queen Elisabeth is eraan voor de moeite. Hier wordt een andere Queen in de bloemetjes gezet: de koninginnenbij. En dat van die bloemetjes mag je letterlijk nemen. In Purfruit, een biologische zelfpluktuin in Oeselgem in de Leiestreek, toveren De Backer en Lootens voor het derde jaar op rij magie op je bord. Voor je je voetjes onder tafel schuift, wandel je tussen de wijn- en fruitranken en luister je naar de verhalen van een plaatselijke boer en imker die je meer vertellen over het nut van bijen. Heel wat gewassen kunnen niet bestaan zonder bestuiving van bijen en deze diertjes zorgen ook voor het gouden product honing. Dinner with the Queen wil hulde brengen aan deze mooie insecten en doet dat in een gastronomische setting.

Starten doen De Backer en Lootens met ‘Save The Queen’, een lekker aperitiefje op basis van honing. Daarna krijg je een heerlijk vijfgangenmenu voorgeschoteld waarvoor de chef zich baseerde op de bloemetjes en bijtjes, inclusief aangepaste wijnen. Drink je liever bier? Kies dan voor een aangepast biermenu, voorzien door brouwerij Van Steenberge, bekend van zijn sterrenbieren Fourchette en Gulden Draak.

Dinner with the Queen draagt zorg voor het milieu hoog in het vaandel. Dit jaar plantten Lootens en De Backer samen met partner Go Forest 850 bijenvriendelijke bomen in Peru, die binnen het jaar 34 ton CO2 compenseren. Hoe meer bomen, hoe meer bijen, hoe beter voor het milieu. Daarmee gaan ze nog verder dan hun actie vorig jaar, waarbij elke gast een bijenvriendelijk boompje kreeg.

Krijg je al zin om te proeven van al dat lekkers én je steentje bij te dragen aan een mooiere planeet? Van 1 juli tot 31 augustus kan je terecht voor een diner op de Oeselgemse plukweide. Tickets kosten 150 euro per persoon (incl. vijfgangenmenu en drank à volonté) en kan je bestellen via www.dinnerwiththequeen.be. Wie een privé- of bedrijfsfeestje wil organiseren, is welkom in Oeselgem van 20 tot 30 juni en van 1 tot 15 september.

Voor wie na zijn vijfgangenmenu wil blijven hangen, voorziet Dinner with the Queen dagelijks een exclusieve overnachting in een Tortiga luxe cabin voor één duo, met uitzicht op de pluk- en bloemenweides.

Door Jana Baert.

dinner with the queen

Ontdek nog meer artikels over ...