BE Vegan is een Belgische veganismevereniging die zich elke dag inzet om te inspireren en te informeren. Het delen van honderden recepten, de organisatie van infocampagnes, lezingen en infosessies, … het zijn slechts enkele van hun vele activiteiten. BE Vegan is bovendien elk jaar in november de drijvende kracht achter Try Vegan, dé Belgische vegan challenge voor iedereen die zich eens aan een veganistisch dieet wil wagen. Komende zomer staat ook het Vegan Summer Fest, het grootste vegan festival van de Benelux, weer op hun agenda.

De organisatie richt zich echter niet enkel op individuen, maar biedt ook professioneel advies aan ondernemers die een eerste stap willen zetten richting een vegan friendly beleid én zet elk jaar vooruitstrevende vegan merken, ondernemers en bedrijven in de bloemetjes met de Belgian Vegan Awards. Er zijn maar liefst twaalf categorieën en dus ook twaalf prijzen om uit te reiken: Best Product National, Best Product International, Most Remarkable Newcomer, Best (Web)shop, Best Pastry, Best Lunch Place, Best Place for Breakfast or Brunch, Best Dinner Place, Best Catering/ Food Truck, Best Fast Food, Best Food Chain en Best (Cook)book.

© BE Vegan
© BE Vegan

De Belgian Vegan Awards zijn echte publieksprijzen. In de eerste ronde kan iedereen zijn of haar favoriet uit de longlist naar de finale stemmen of per categorie zelf nog een nieuwe naam toevoegen. Uiteindelijk gaan telkens de zes namen met de meeste publieksstemmen door naar de finale. De winnaars worden opnieuw geselecteerd door het publiek en door een expertenjury uit verschillende sectoren uit zowel Nederlandstalig- als Franstalig België. Eén van die juryleden dit jaar is Restaurant Lento in Hasselt, een van de populairste vegan restaurants in België dat al drie jaar op rij een Belgian Vegan Award in ontvangst mocht nemen.

Jouw favoriet naar de finale stemmen kan nog tot en met 19 december en doe je hier. Op 28 december woren de finalisten bekendgemaakt. Op zoek naar nog meer vegan inspiratie? Check dan zeker de website van BE Vegan.

 

© BE Vegan

Ontdek nog meer artikels over ...