Brussels Airport

Parkings Brussels Airport
De parking van Brussels Airport is heel gemakkelijk te bereiken en is beveiligd. Helaas is deze optie ook duur. Op de P2 Economy en P3 Holiday parking betaal je 60 euro voor drie dagen. Voor een week kost het je 108 euro en voor twee weken 143 euro. Deze optie is praktisch, maar niet de goedkoopste. Ga je voor de P Reservation Zone parking van Brussels Airport wordt het een beetje goedkoper: 3 dagen wordt 54 euro, een week 96 euro en twee weken 131 euro. Zoals de naam het zegt, moet je wel op voorhand online reserveren en de plaatsen zijn beperkt. De P1 parking is de duurste van alle openbare parkings op Brussels Airport, maar wel handig, zo vlak aan de terminal. Goedkoper zijn Discount 1 en Discount 2, maar daarvoor moet je wel een shuttle nemen.
Beste optie zonder reservering: P2 Economy en P3 Holiday.
Beste optie met reservering: Discount 1 en Discount 2.

Shuttle parking
Rond Brussels Airport bevinden zich verschillende parkeerterreinen waar je je auto kunt parkeren. Deze parkings horen niét tot de bevoegdheid van Brussels Airport zelf. Vanop die parkings brengen gratis shuttlebussen je in een kwartiertje van de parking naar de luchthaven. Budgetparkingzaventem is een goed voorbeeld. Ook deze parking wordt 24/7 beveiligd en je kunt er 24/7 terecht. Deze optie kost je 25 euro voor drie dagen. Voor een week betaal je 45 euro. Met 65 euro kun je daar twee weken parkeren. De allergoedkoopste oplossing, voor een korte termijn, die we konden vinden heet Parkway. Dit is een relatief nieuw bedrijfje maar het biedt dezelfde voordelen als Budgetparkingzaventem. Je betaalt 17 euro voor 3 dagen, 31,99 euro voor een week en 71 euro voor twee weken. Vreemd genoeg is Bugetparkingzaventem goedkoper voor 14 dagen. De key is dus om voor je reisdata alles goed te vergelijken. Deze optie valt zeker aan te raden. Carhotel is een andere bekende speler in de buurt van de luchthaven, maar is met 112 euro voor een week relatief duur. Dit is een premium oplossing, zeker als je ook nog je auto wilt laten wassen of een bloemetje laten klaarleggen.
Beste optie in de buurt van de luchthaven: Parkway is de goedkoopste oplossing.

Valet parking
Wil je het jezelf echt gemakkelijk maken? Dan kan valet parking een oplossing zijn. Het principe is simpel. Je rijdt tot aan de vertrekhal. Daar wacht iemand je op, helpt je uitladen, neemt je sleutel en rijdt je wagen naar een parking. Geen extra tijdsverlies en eenmaal terug geland in Zaventem wordt je auto weer tot voor de deur gereden. Skyparking is een van de weinige bedrijven dat deze optie aanbiedt. 3 dagen kost je 50 euro, een week 79 euro en twee weken 114 euro. Niet de goedkoopste, maar wel de meest comfortabele optie. Bovendien voel je je even als een echte royal. Over royals gesproken, de vernieuwde P1 VIP parking van Brussels Airport bevat ook een valet service (bovenop elektrische oplaadpalen, luxe carwash en ander extra comfort) maar daar betaal je wel 101 euro voor 3 dagen, 189 euro voor een week en een behoorlijk pittige 273 euro voor twee weken.
Beste optie: Helaas is er veel commotie rond de service van deze parkeeraanbieder. Zolang deze toestand niet verbetert, kunnen we je deze optie niet aanbevelen.

Park, Sleep, Fly
Verschillende hotels rond de luchthaven bieden een Park, Sleep, Fly-formule aan. Dit is een handig concept waarbij je voor een bepaalde prijs je auto een tijdje aan het hotel mag laten staan indien je overnacht in het hotel. Deze optie kan vanaf 60 euro. Hierbij is een gratis shuttle naar de luchthaven inbegrepen. Populaire opties zijn Novotel, Crowne Plaza en Park Inn by Radisson, naar ons aanvoelen het meest moderne hotel met zeer aangename prijzen en een ondergrondse, beveiligde parking.
Beste optie: 1 week parkeren in Park Inn by Radisson met 1 overnachting voor 2 personen zonder ontbijt en gratis shuttle heen en terug kan al vanaf ca. 125 euro.

Conclusie
Wil je je auto dichtbij de terminal parkeren? Kies P2 Economy of P3 Holiday.
Kies je een shuttledienst van de luchthaven? Kies Discount 1 of Discount 2.
Kies je voor de combinatie reisgemak en prijs? Check de aanbiedingen van de hotels in de buurt. Zeker op zondagavond is dit een uitermate voordelige oplossing. Eén week parkeren is in de prijs begrepen.
Wil je het liefst je auto thuis in de garage laten? Laat je brengen of kom met de trein. Opgelet: alle kaartjes naar en van Brussels Airport zijn onderhevig aan een speciale toeslag.

Door Mare De Baerdemacker.

Ontdek nog meer artikels over ...