Het is snel, duurzaam en prijsbewust. Er zijn veel redenen om straks met de TGV naar Frankrijk op reis te gaan. TGV INOUI lanceert drie nieuwe bestemmingen die je rechtstreeks vanuit Brussel-Zuid bereikt: Rennes en Nantes in het westen van het land, en Straatsburg in het oosten. De snelle verbindingen brengen je in vier uur of minder in volle vakantiestemming, van stadscentrum tot stadscentrum. Dat kun je met de auto of zelfs het vliegtuig niet verwachten.
TGV Bruxelles, zoals het netwerk officieel heet, stelt drie verschillende tariefformules voor: Prem’s/Eco, Loisirs of Pro. De tarieven zijn minder of meer flexibel, naargelang de wensen van de reiziger:
Brussel – Rennes – €49 – 4u09
Brussel – Nantes – €49 – 4u37
Brussel – Straatsburg – €49 – 3u47

© myrlene-numa
TGV INOUI
© big-dodzy
© mathieu-odin
Hoe groter de groep, hoe hoger de kortingen

Wat zijn de grote troeven van TGV Bruxelles?
– Er is gratis wifi aan boord voor iedereen. Zo kun je vrijuit surfen en dankzij het portaal Le Wifi bijvoorbeeld ook maaltijden bestellen om zo de wachttijd in het barrijtuig te beperken.
– Er wordt in elk rijtuig voldoende plaats voorzien voor reiskoffers, zonder beperkingen. Vergeet je bagage niet te labelen.
– Het is mogelijk om een (plooi)fiets mee te nemen aan boord. Tijdens de reservering klik je op ‘+ de critères’ en vervolgens op ‘je voyage avec mon vélo’.
– Huisdieren zijn toegelaten aan boord. Je reserveert hun ticket in het station.
– De rijtuigen werden volledig vernieuwd en de zitplaatsen werden van stopcontacten voorzien. In sommige treinen vind je zelfs een kantoorgedeelte tussen twee tweedeklasrijtuigen.

Je kunt je ticket met TGV INOUI inwisselen of annuleren tot drie dagen voor afreis. Er zijn bovendien ook kortingen voor wie ouder is dan 60 of tussen 12 en 27 jaar oud is, en regelmatig reist. Reis je met 4 personen of meer? Ga je met de culturele vereniging of de klas op uitstap? Hoe groter de groep, hoe hoger de kortingen.  Die kunnen voor groepen van tien personen of meer oplopen tot zelfs 65%! En de zitplaatsen worden samen gereserveerd, zodat je gegarandeerd hetzelfde rijtuig deelt.

Tot slot nog dit: wanneer je je aankoop doet, word je geïnformeerd over de verwachte CO2-uitstoot van het gekozen traject. En die ligt, zoals kan verwacht worden, stukken lager dan het vergelijkbare traject per auto of met het vliegtuig.

Meer info en boekingen? Snel en eenvoudig: sncf-connect.com. De verkoop loopt van 9 mei tot 11 oktober 2022.
Meer info over de steden Rennes, Nantes en Straatsburg? Check be.france.fr/nl.

TGV INOUI
© jorgen-hendriksen
© dat-vo
TGV INOUI
© hugues-de-buyer

Ontdek nog meer artikels over ...