Romeinse baden

We bevinden ons in een epicentrum voor relaxatie en wellness. Bath behoort tot UNESCO Werelderfgoed, dat zien we aan de elegante georgiaanse architectuur en het kuuroord uit de tijd van de Romeinen. De natuurlijke warmwaterbronnen brengen al meer dan tweeduizend jaar bezoekers naar Bath. We ontdekken meer over de rijke geschiedenis van de thermen in de iconische Romaanse baden. Tijdens de zomermaanden (van 16 juni tot 31 augustus) is het museum geopend tot 22 uur. Dan kun je de schoonheid van de Romeinse baden ontdekken, omringd door gloeiende vuurtoortsen. Het zijn ook de enige thermen in het Verenigd Koninkrijk waar je in kunt baden. Dat kan in de Thermae Bath Spa. Neem een duik in de rooftop pool en geniet van een indrukwekkend zicht op de stad.

Green Park Brasserie

We houden halt in Green Park Brasserie. Wat vroeger het oude treinstation was, is nu een een ruim, gezellig restaurant. Green Park Brasserie is slechts vijf minuten verwijderd van de Roman Baths. Chef Steve Derry gebruikt steevast producten van lokale boeren en producenten. Het restaurant mocht ook al enkele awards in ontvangst nemen, zoals ‘Restaurant of the Year’ en ‘Best Independent Restaurant’ in Bath. Vier avonden per week, van woensdag tot zaterdag, kun je er genieten van livemuziek tijdens je maaltijd.

Sally Lunn’s

In een smal straatje in het centrum, vinden we een van de oudste huisjes in Bath, Sally Lunn’s Historic Eating House & Museum. Sally Lunn’s serveert een van de meest bekende lokale delicatessen: de Sally Lunn bun. Het is de enige plek waar we haar fameuze bun, die dateert van de zeventiende eeuw, volgens het originele recept kunt proeven. De briocheachtige broodjes zijn bovendien handgemaakt. Zoetekauwen kunnen hun bun verorberen met een dikke laag chocoladeboter. Of eet je je broodje liever met gerookte zalm? De Sally Lunn bun is eindeloos te combineren met andere smaken en producten.

Bierrevolutie

In Bristol vinden we een mix van jong en oud. We zien er musea, kunstgalerijen en theaters, maar ook hippe eettentjes en winkeltjes. Wat écht leeft in Bristol is craft beer. In de binnenstad alleen liggen maar liefst 15 onafhankelijke brouwerijen, met elk hun eigen stijl en bier. We ontdekken de beer scene met een wandeling van Bristol Hoppers. Die neemt ons mee langs enkele van de brouwerijen zoals Wild Beer at Wapping Wharf. Een van de grote troeven van Wild Beer is hun kennis van food pairing. Wild Beer serveert bieren als Ninkasi. Dit bier, een mix van appelsap, hop uit Nieuw-Zeeland, drinken we met een hapje kaas. Het bier reinigt ons volledige smakenpalet waardoor we ten volle van de kaas (en het bier) kunnen genieten.

Street art in Bristol

Velen kennen Bristol waarschijnlijk als de stad waar straatartiest Banksy zijn eerste stappen naar wereldfaam nam. Maar eigenlijk was het Massive Attack-zanger Robert Del Naja die als eerste begon met street art in Bristol. Je vindt er nog steeds originele werken van beide artiesten en vele andere bekenden (en minder bekenden). We gingen op zoek naar verschillende werken, aan de hand van een begeleide wandeling van Where the Wall. Onze gids leidt ons naar de meest verborgen werken en doet het verhaal erachter uit de doeken.

The Lido

Ietwat verborgen tussen de georgiaanse huizen van Clifton, vinden we The Lido. De Bristol Lido is een van de eerste openluchtzwembaden in het Verenigd Koninkrijk. De heropening in 2008 zorgde voor een enorme stijging aan populariteit. Ook nu kun je er nog steeds zwemmen, eventueel gevolgd door een wellnessbehandeling. Wij genoten van de heerlijke internationale keuken (met zicht op het zwembad!) in het bekroonde restaurant op de tweede verdieping.

Naar Bristol en Bath!

Bmi Regional

Bmi Regional vliegt drie keer per dag van Brussels Airport naar Bristol Airport. Een enkele vlucht kost je 99 euro (inclusief 23 kg bagage, een drankje en een hapje op het vliegtuig). Ontdek meer op www.flybmi.com.

Bristol

Overnachten deden we in The Bristol. Het hotel bevindt zich in het hart van de stad. Dankzij de ligging aan de haven bevinden de meeste bezienswaardigheden zich op wandelafstand van The Bristol.
Of laat je ook eens vervoeren door een van de iconische blauwgele ferry’s. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf twee euro. Meer info vind je op www.bristolferry.com.

Kunstliefhebbers kunnen naast de street art ook het Bristol Museum & Art Gallery en de Royal West of England Academy ontdekken.

Bath

Een bezoek aan de Roman Baths kost je zo’n 20 euro. Combineer je bezoek met het Fashion Museum en de Victoria Art Gallery voor slechts 26 euro. Tickets kun je hier online kopen.
We verbleven in het centraal gelegen Apex City of Bath Hotel. De Roman Baths, de Thermae Bath Spa en de belangrijkste winkelstraat Milson Street bevinden zich op slechts enkele minuten wandelen.

Toeristische info

www.visitbath.co.uk
www.visitbristol.co.uk
Ontdek meer over de combinatie Bath en Bristol op www.bathbristol.co.uk.

Ontdek nog meer artikels over ...