Brugge was de voorbije weken natuurlijk niet zoals andere jaren. En het lijkt erop dat ook de zomermaanden wat rustiger zullen verlopen dan we gewoon zijn. Maar is dat niet net het ideàle moment om de hoofdstad van de romantiek te herontdekken? Te verdwalen in de straten en stegen op plekken waarvan je niet eens kon vermoeden dat ze nog bestonden?
Brugge is echt een prima plek om te kuieren en geschiedenis te ademen, met dat kleine vleugje mysterie. En altijd weer ontdek je iets nieuws. Laaf je deze zomer aan Brugge, en aan de West-Vlaamse gastvrijheid.

In het idyllische Minnewaterpark, waar je volgens de legende over de Minnewaterbrug moet wandelen met je geliefde om de eeuwige liefde te kennen, vind je het luxueuze Romantik Boutique Hotel ‘t Fraeyhuis. Het oude Hotel Egmond kreeg een grondige renovatie en onderging enkele jaren geleden een ware transformatie in de handen van Dimitri Van Maele-Reso en zijn familie. Voor de naam van het hotel vond de familie inspiratie bij de familie Fraeys, die vroeger een kasteel bezat in het Minnewaterpark.

Het historische pand biedt onderdak aan twaalf kamers, allemaal voorzien van hedendaags comfort en een luxueuze inrichting, perfect voor dat zalige staycation vakantiegevoel. Parkeren doe je simpelweg op de privéparkeergelegenheid mét oplaadpalen voor elektrische wagens. Reserveer wel op voorhand even je plekje. Wil je een elegante suite of liever een luxekamer? Elke kamer is uniek, met gratis wifi. Voor een echt luxegevoel besloten de eigenaars om in elke kamer een Nespresso koffiemachine te plaatsen en elke badkamer beschikt over echte verwennerij met de beste verzorgingsproducten.

Romantik Boutique Hotel ’t Fraeyhuis heeft ons hart veroverd

Normaal serveert men elke ochtend een ontbijtbuffet, ontbijt à la carte, of een luxeontbijt met een glaasje champagne. Deze zomer ziet dat er een beetje anders uit en kun je je ontbijt gewoon vooraf reserveren. ‘Zo kunnen wij ieders veiligheid te allen tijde garanderen, en vermijden we te grote drukte in de ontbijtzaal’, zegt gastheer Dimitri. Vanaf 14u30 kun je in Bar Boutique in het bijgebouw terecht, waar je kunt uitblazen na de wandeling of shopping met een lokaal bier, een glas wijn en een bordje tapas. De nodige aanpassingen werden gedaan om je van een veilige maar – beloofd – gezellige avond met de nodige ontspanning te voorzien.

Romantik Boutique Hotel ’t Fraeyhuis heeft ons hart veroverd. Het bevindt zich op een steenworp van de Markt en op wandelafstand van de winkelstraten. Genieten van de stilte doe je op drie minuten wandelen van het hotel, in de kloostertuin van het Begijnhof. Achter de witgeschilderde gevels wonen nog steeds de zusters van de Orde van Sint-Benedictus en alleenstaande Brugse vrouwen. Iets verder, na een wandeling van een kwartiertje, kom je terecht op het kleine Huidevettersplein. Kleiner dan de Grote Markt en Burg, maar nog zo romantisch en gezellig door de vele restaurantjes en de straatartiesten die het plein opleuken met kunst.

‘De vele musea, restaurants en authentieke plaatsjes in Brugge bezorgen elke bezoeker de welverdiende verwennerij. Zelf raad ik altijd aan om zeker het Groeningemuseum een bezoekje te brengen, waar je een kijk krijgt op de Belgische beeldende kunst. Een tweede aanrader is de Bonifaciusbrug, wat mij betreft één van de mooiste plekjes van heel Brugge’, vertelt Dimitri.

Naast de vele troeven in de Brugse binnenstad, en errond, kun je ook terecht in In The Mood – dinner in the park. Je vindt dit restaurant tijdelijk terug in Bar Boutique, met uitzicht op de tuin van het hotel, waar je terechtkunt van 11u30-14u en vanaf 18u. De eigenaars willen met de twee concepten (de bar en het restaurant) duidelijk maken dat iedereen bij hen welkom is, niet het minst de Bruggeling zelf.

In Romantik Boutique Hotel ’t Fraeyhuis wordt de nodige aandacht gegeven aan de veiligheid van de gast en bezoeker. Zo moet je steeds reserveren voor het ontbijt, en krijg je dit aan de tafel geserveerd. Alle kamers worden dagelijks grondig ontsmet. Het personeel ontvangt je met een glimlach maar met een mondmasker op. Bij het binnenkomen, kun je zelf ook onmiddellijk de handen ontsmetten aan de poort. En met de nodige aanduidingen wordt iedereen eraan herinnerd om voldoende afstand te bewaren. Zo kun je genieten van een zorgeloos en veilig verblijf in hartje Brugge.
Let er wel op dat Brugge werkt met een systeem van reservaties voor bepaalde musea.

Meer informatie en reserveren? Dat kan via deze link.

Foto’s: Pieter D’hoop.

Ontdek nog meer artikels over ...