Je profiel?
Je bent welkom om te solliciteren als je een van de volgende profielen hebt:
– journalistiek (bachelor of master)
– communicatiemanagement
– digital storytelling
– digital marketing
– meertalige communicatie
– fotografie en/of audiovisuele technieken (podcast, video)
We verkiezen ononderbroken stageperiodes van minimum 8 weken gedurende de maanden oktober 2021 tot en met augustus 2022.

Je profiel?
Voor june.:
Afhankelijk van je studies en belangstelling krijg je een pakket op maat, met naargelang je talent en oriëntatie vooral schrijfopdrachten en copywriting, maar ook fotografie of video/audio. Je leert ook hoe je een netwerk uitbouwt, gaat naar persconferenties en events, en neemt normaal ook altijd deel aan één of meerdere buitenlandse persreizen en opdrachten.
Voor The Content Crew: Ons nieuwe content agency start op 1 september en zal externe partners helpen in hun content branding. Hier zijn we vooral op zoek naar copywriters, geboren verhalenvertellers en unieke social media-profielen.

Spreekt dit je aan?
De voorbije jaren hadden we onder andere studenten van Artevelde Gent, UGent, KASK School of Arts, KU Leuven, Erasmus Brussel, Thomas More Mechelen en Howest Kortrijk bij ons te gast. In alle scholen bevinden zich eindwerken en evaluaties van de studenten die bij ons aan de slag gingen. Die kun je straks inkijken bij de start van het academiejaar.

Een stage na corona?
In principe hebben we slechts één fysieke plaats op de werkplek. Meerdere stagiairs kunnen worden aanvaard in een hybride model, met deels telewerk.

Wat moet je doen?
Eenvoudig. Van zodra je je zinnen op june. hebt gezet, stuur je ons een mailtje via hey@june.be. Je stuurt een curriculum en foto mee, en motiveert zo grondig mogelijk je kandidatuur. Wees origineel. Je komt immers nadien op een creatieve plek terecht.
We proberen de meeste kandidaten vooraf te zien, zodat we een goede en gerichte keuze kunnen maken. Dat geldt in de twee richtingen: jij moet je goed voelen bij june. of bij The Content Crew, en wij willen hands-on jongelui, die tijdens hun stageperiode in het beste geval enorme kwaliteitssprongen maken.

Wat is ons long term commitment?
Bij june. gebruiken we heel vaak de boutade dat je in het zwembad gegooid wordt maar sowieso zwembandjes meekrijgt. Onze stages zijn uitdagend en wellicht niet voor iedereen weggelegd. Maar op deze manier kun je ook maximaal presteren en je tegelijk oriënteren. Wat wil je na je laatste jaar doen? Verder studeren? De arbeidsmarkt op? En waar liggen je sterktes en zwaktes? Dat vinden we samen allemaal uit. Jongeren begeleiden is onze sociale opdracht en dus deel van ons mission statement.

Meer info?
De studenten van het academiejaar 2019-2020 maakten vorig jaar een filmpje over hun stage. Dat kun je nog eens via deze link bekijken. Let niet op de oproep aan het begin; er komt dit jaar immers nog een nieuw filmpje aan, maar sommige stages zijn op dit moment nog aan de gang.

stage

Ontdek nog meer artikels over ...