5X Brighton

5X Brighton

Tekst: 

Marie De Brabander

Fotografie: 

Shutterstock

Brighton komt misschien niet als eerste stad in je op als je aan het Verenigd Koninkrijk denkt. Maar als je op zoek bent naar zee, gezelligheid en ontspanning, dan val je geheid als een blok voor deze Britse kuststad. Onze vijf tips.

The Old Ship Hotel
Sommige plekken zijn als de laagjes van een sinaasappel: je moet eerst door de schil heen om het lekkers te vinden. The Old Ship Hotel lijkt nogal robuust aan de buitenkant, maar oogt alleraardigst aan de binnenzijde. Je stapt binnen in een gezellige lobby, waar verschillende foto’s de geschiedenis van Brighton en die van het hotel verhalen. De kamers zijn ruim en je voelt je meteen helemaal op je gemak. Tikje belegen kamers? Dat draagt alleen maar bij aan de charme. Het uitgebreide continentale ontbijt met uitzicht op zee, de vriendelijkheid en behulpzaamheid van het personeel zorgt ervoor dat je telkens met een lach op je gezicht de deur uitstapt.

The Lanes
Je bent waarschijnlijk wel vertrouwd met de typische winkels zoals H&M, Urban Outfitters en Topshop maar dit zijn drie grote namen die je niet in The Lanes zult terugvinden. Dit stukje Brighton is een doolhof van verschillende winkeltjes. Hier vind je geen high street shops maar enkel onafhankelijke verkopers die eigen producten aanbieden. Die zijn vaak iets prijziger, maar tegelijk unieker dan je in de typische winkelstraten kunt terugvinden. Je hoéft overigens niks te kopen terwijl je door The Lanes wandelt, ook spontaan verloren lopen is er bijzonder aangenaam.

Cloud 9
In het midden van The Lanes vind je Brighton Place, een gezellig pleintje waar lekkerplekje Cloud 9 meteen in het oog springt. Je kunt de roze gevel niet voorbijwandelen zonder een blik in de etalage te werpen waardoor je het water gewoon in de mond krijgt. Het beperkte aantal zitplaatsen zorgt ervoor dat je best snel moet zijn om een plaatsje te bemachtigen. De combinatie van het gezellige interieur en het uitgebreide aanbod maakt van Cloud 9 een - tikje verborgen - hotspot. Een echte aanrader is de rainbow cake, een smeuïge cake in gekleurde laagjes en omringd met vanille icing, in dit geval dus een zoete zonde.

Donatello
Dit gezellige restaurant bevindt zich in het midden van The Lanes. Het posh interieur geeft je de indruk dat het een sterrenrestaurant is waar het overigens altijd vol zit. Donatello biedt gerechten van de Italiaanse keuken aan, in uitgebreide porties en altijd met een voortreffelijke prijs-kwaliteitsverhouding. Korte wachttijd, vriendelijke jongens en meisjes, recept voor een gezellige avond in een huiselijke omgeving.

Hove Beach Huts
Deze strandhuisjes zijn de perfecte spot om een fotoshoot te houden met vrienden of familie. De zee op de achtergrond zorgt voor een ontspannen gevoel dat je minder in de stad zelf zult hebben. Deze plaats is ook aangenaam om gewoon eens op de dijk te wandelen. Het leuke aan de foto’s is dat de kleuren erg goed uitkomen tegen die van de vale appartementen op de achtergrond. Een stukje vrolijke Caraïben in Brighton.

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

Naar Brighton